Alcoolul, sărbătorile și alăptarea. Da sau ba?

Vești bune de la dr.Jack Newman (the mother and the father of the breastfeeding 🙂 ) – unul dintre cei mai cunoscuți medici din lume care susține alăptarea! Dr. Newman ne dă dezlegare de Sărbători și ne spune că avem voie să bem un păhărel. Evident, că totul trebuie să fie cu măsură, dar măcar putem să ciocnim un pahar de vin, în loc de unul cu apă plată.

  • “You do not have to “pump and dump” (a terrible expression) afterwards and you don’t have to wait a certain time after your more recent drink in order to restart breastfeeding. The amount of alcohol that gets into the milk is tiny and will not hurt the baby”

Așadar, mamele care alăptează nu trebuie să se mulgă și să arunce laptele sau să aștepte o anumită perioadă de timp până să-și alăpteze copilul dacă au băut un pahar de alcool, cantitatea de alcool care ajunge în lapte este foarte mică și nu afectează copilul, spune dr. Jack Newman.

Kelly Bonyata, consultant IBCLC, scrie pe blogul său: “În general, dacă sunteți apte să conduceți, sunteți apte să alăptați. Alcoolul nu se acumulează în laptele matern și iese din lapte așa cum iese sângele; astfel încât atunci când nivelul de alcool din sânge scade, la fel se întâmplă și cu cel din lapte”

“Consumul de băuturi alcoolice trebuie minimizat și limitat la un aport ocazional, dar nu mai mult de 0,5 g alcool pe kilogram de greutate corporală, care, pentru o mamă de 60 kg, este de aproximativ 2 oz (aprox 60 ml) lichior, 8 oz vin (aprox. 240 ml) sau 2 beri”, arată Academia Americana de Pediatrie.

CITEȘTE AICI ȘI ALTE ARTICOLE DESPRE ALĂPTARE

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion MomsJOIN  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here