INTERVIU: Atelierul de Limonadă – secrete delicioase pentru pofticioși

Ador limonada clasică, îndulcită cu miere naturală! Vara o beau și cu puțină gheață, pune mai bine în valoare gustul acrișor, delicios de lămâie! Mai nou, îmi împart limonada cu Vic (ronțăitor ocazional de lămâie și fan pe viață al mierii de albine)! Dar după interviul ăsta poftesc la o limonadă de ananas!

Cristina și Bogdan au creat un…Atelier de Limonadă! O nebunie de senzații pentru papilele gustative! Fără limită de vârstă!

FashionMoms: Ce înseamnă pentru tine Atelierul de Limonadă (hobby/afacere/dorința de a face ceva nou/un vis mai vechi etc)?

Cristina: Atelierul de Limonadă reprezintă un mix între hobby și dorința de a face ceva nou, de a aduce o schimbare în viața noastră și a altora, bineînțeles. 

FashionMoms: Care este povestea voastră?

Cristina: Totul a început în vara anului trecut, când am văzut o postare în cadrul comunității online Work At Home Moms (WAHM) din care fac parte, referitor la subiectul Lemonade Bar. O mămică era în căutare de un astfel de Bar pentru o petrecere de botez. Mi s-a părut o idee foarte interesantă și în același o alternativă sănătoasă la clasicele băuturi răcoritoare din comerț. Practic, a fost punctul de plecare pentru proiectul Atelierul de Limonada, inițiat și conceput împreună cu soțul meu, Bogdan, el fiind “specialistul” în rețete. Putem spune ca am îmbinat experiența îndelungată și creativitatea lui dobândite până în prezent, în domeniul HoReCa cu experiența mea în marketing, comunicare și vânzări.

FashionMoms: Care sunt cele mai căutate arome sau combinații? Ce preferă copiii, ce vor adulții?

Cristina: Adulții preferă limonada clasică cu mentă sau fără (lămâie, lime, miere, apă plată) și mix-ul de citrice neîndulcit (lămâie, lime, portocală, mandarină, grepfruit, apă plată). Preferatele copiilor rămân limonada de zmeură și căpșuni și limonada de ananas, ambele îndulcite cu miere. 

FashionMoms: Care sunt ingredientele care nu pot lipsi atunci când vrem limonada perfectă?

Cristina: Lămâie, lime, miere și o apă plată pură, cât mai calitativă.

 

FashionMoms: De unde luați fructele?

Cristina: Pentru că suntem părinți și ne dorim un stil de viață sănătos pentru copiii noștri, ne străduim să oferim și clienților noștri produse de o calitate cât mai bună. De aceea, fructele de sezon, încercăm să le achiziționam de la producătorii locali, ce au culturi Bio. În ceea ce privește citricele, le achiziționam de la distribuitori autorizați, din țări cu tradiție (Grecia, Turcia). 

FashionMoms: Părinții cer ceva anume, atunci când te solicită la petrecerile micuților?

Cristina: Singurele cerințe ale părinților sunt ca limonada sa fie cât mai proaspătă, sa nu fie foarte rece și să fie îndulcita cu miere de albine. 

FashionMoms: Ce presupune pregătirea pentru un eveniment? Câtă muncă este în spatele unui delicios Limonade bar?

Cristina: Primul gând este că un Lemonade Bar poate fi foarte ușor de realizat. Dar, de fapt, nu este deloc așa. Există mai multe etape care trebuie parcurse până la obținerea unei limonade delicioase.  Începând cu alegerea și achiziționarea fructelor, a apei plate și a cantității necesare de gheață, pregătirea efectivă a rețetei de limonadă (porționare pe gramaj în funcție de tipul de limonadă și necesarul agreat pentru evenimentul respectiv, stoarcere/blendare fructe și amestecul tuturor ingredientelor până la uniformizarea gustului). De asemenea, noi am ales să includem în dispenserele de limonadă, ca și garnish, felii de fructe și ierburi aromatice, pentru un aspect cât mai atractiv. Un alt aspect important de precizat este faptul că Lemonade Bar-ul realizat de noi se poate integra perfect în tematica aleasă pentru fiecare eveniment în parte sau se poate evidenția printr-o tematica proprie. Când facem referire la tematică, avem în vedere mai multe elemente de decor (față de masă, litere decorative, decorațiuni pictate cu anumite personaje, rame foto, pomișori citrici în ghivece, cosuri/boluri umplute cu fructe etc). Practic, și pregătirea acestor lucruri necesita destul de mult timp. De asemenea, pe lângă toate aceste elemente, pachetele oferite de noi includ cani din sticlă cu toartă , paie și capace colorate sau pahare din plastic cu capac, care trebuie de asemenea pregătite în funcție de numărul de porții agreate, spălate, etichetate etc. Ca o ultimă etapă, amintim partea de manipulare, logistică și transport până la locația în care se va desfășura evenimentul (fiecare dispenser de limonadă se transportă în cutii individuale securizate). Odată ajunși la locație, facem setup-ul pentru eveniment și fotografiile de rigoare :)). 

Opțional, pe lângă Lemonade Bar, Cristina și Bogdan pot oferi Fruit Bar, Punch Bar, Cocktail Bar, Mini-Coffee Bar și Driver’s Corner. Iar în viitorul apropiat vor urma și Candy Bar, Pie Bar și Gentleman’s Corner.  Dacă v-a plăcut povestea lor, îi găsiți aici: https://www.facebook.com/atelieruldelimonada / www.instagram.com/atelieruldelimonada / atelieruldelimonada@gmail.com (telefon – 0764 598 478 )


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here