Aveți un copil, nu o condamnare la 18 ani de izolare!

This image has an empty alt attribute; its file name is banner-baby-boom.jpg

Mai ieși din casă, te rog eu frumos! Rămâi sănătos la cap. Ai un copil, nu o condamnare la 18 ani de izolare! Nu ți-ai bătut mama, nu ai dat în cap, nu ai furat, nu ai omorât, doar ai făcut un copil. Nu e de ajuns cât te chinuie soțul, soția, șeful, soacră, amanta, soțul amantei, soția amantului, administratorul de bloc, mamă-ta, trebuie să te mai pedepsești și tu?

 

 

 

 

 

Gândește-te, un părinte relaxat înseamnă un copil relaxat. Dacă tu ești obosit, măcinat de griji, de panici, de stres, sătul de aceiași pereți, atunci și copilul va simți agitația și se va comporta ca atare.

Știu deja că nu dormi. Știu că ți-e teamă că s-ar putea îneca cu vomă. Știu că eșți stresat și verifici din când în când dacă respiră amărâtul ăla mic din pătuț. Știu că are colici și Infacol, Gripe Water, Colief, Espumisan, combinate și individual, nu dau semne că ar fi și eficiente, nu doar scumpe.

Nu e de ajuns câte griji ai? Elimină din stres. Ieși naibii din casă. Urcă-ți copilul în mașină și du-te și bea o cafea!

Scoica NU îi strică iremediabil coloana dacă te duci să bei o cafea. Decât dacă stai la Oradea și ții morțiș să o bei la București. Evită! Dacă până la nașterea copilului beai cafeaua în orașul tău sau în apropiere, du-te tot acolo. Ia-l cu tine liniștit. Miracolul primelor zile, săptămâni, e că mănâncă, face caca, face pișu și doarme. Când nu mănâncă, doarme! E cea mai liniștită perioadă a lui, asta de până la diversificare – da, așa arată perioada liniștită! Te-am speriat? Așa și trebuie!

Alăptează-l înainte să pleci. Sau dă-i biberonul. Hrănește-l, ce să mai discutăm. O să ai 3 ore de liniște în care să te îmbraci, să te duci la cafea, să o comanzi și, dacă ai noroc și nu comanzi în Centrul Vechi în Bucureșți, poate chiar să și vină cafeaua, să o bei și să revii acasă până se trezește mititelul. Și dacă e bună cafeaua și te întinzi la vorbă, e ok! Alăptează-l unde eșți. Du-te în mașînă dacă nu vrei în public sau la baie sau prin vreun separeu. După alăptare, surpriză! Mai ai niște ore în care să și hoinărești prin oraș.
Evită, totuși, locurile aglomerate. Sunt prea mulți stimuli. Și nu sta chiar atât de mult. Riști, ca atunci când ajungi acasă, să ai un copil obosit de la atâția oameni care au tras de el să îl pupe, să îl atingă, să îl scuipe de deochi sau mai știu eu ce. Bea o cafea și du-te. Dar o cafea în afara casei va face minuni pentru psihicul tău. Pentru prima ieșire, nu e musai să mergi în Amsterdam, cafeneaua de cartier e suficientă, deși Tomiță are dreptate, nu e rău deloc în Olanda.

Prima cafea a lu’ fi-miu a fost după o săptămână de când l-am adus acasă de la maternitate. S-a descurcat minunat. A stat în landou cât noi am băut cafea și am glumit cu prietenii noștri. Când a dat semne de foame, l-am dus în mașînă, l-am hrănit și, DUPĂ ce i-am scos aerul, am plecat. Apoi am mai tot ieșit, și la un burger, și la o limonadă, o dată era să beau și niște vin.

Nu strică să mai vorbești și altceva decât de pamperși și de caca. Ajută să vezi și alte fețe decât cele schimonosite ale oamenilor din jurul tău și al copilului, chipuri chinuite de nesomn. Nu e niciun păcat dacă mai pui în gură și altceva decât mâncarea rece de o bagi în tine de când ți s-a născut copilul, că doar nu ai timp și de gătit. Vezi că a ieșit și soarele. Și plouă cu apă, nu cu acid sulfuric, poți ieși un pic!

La Steam, în zona Aviatorilor, au cafea bună, la Origo, în centru, nu au greșit-o niciodată și la T-zero te și urcă pe pereți dacă ai nevoie. Astea-s în București. La Cluj pot recomanda Olivo. La Tecuci chiar nu știu, dar am încredere că voi primi niște sugestii la comentarii.

7 COMMENTS

  1. Eu chiar după ce am ieșit din spital m-am oprit la un McDonalds. Se pune?Spor la scris, tătici!

  2. Sunt de acord! Eram atat de disperata intr-o zi incat mi-am luat fata si am iesit noi doua la un burger si o cafea! Si a fost o super iesire!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here