“Băi, puță, maică-ta te-a bătut?”

Sunt mama paranoică pentru unii, normală pentru alții. Nu mă las până nu răscolesc tot internetul și toate sursele existente pentru a găsi ce e mai bun pentru copiii mei. Da, îi cresc într-o bulă, o bulă a smart parentingului, într-o lume bună, fără ură și fără teamă. Copilul meu nu știe de bau-bau, întuneric, frică, amenințări și bătaie. El știe să iubească, să spună poezii, să cânte și să danseze.

Sunt tânără, am acces la internet, o profesie în spate bazată pe dorința de a afla tot ce e nou, adevărat și bun, un cap pe umeri, 7 ani de acasă și o educație primită de la o mamă ambițioasă și bunici blânde.

Vreau să-mi fac copiii adulți responsabili, inteligenți și buni.

Mi se rupe sufletul însă când vâd în jurul meu părinți care, deși au toate resursele necesare de bani, timp și informație, aleg cea mai proastă cale de educație.

Zilele trecute citeam o postare făcută de Prințesa Urbană despre o carte care se vinde și în România, o carte mult recomandată de parenting care promova bătaia. Da, bătaia!! Când am citit pasajele mi s-a făcut rău, m-a luat cu amețeală și mi s-a pus un nod în gât. Și ce dacă era scrisă în anii 80, iar autorul, Slava Domnului, e mort acum? Se vindea în 2019 în librarii, pe internet și culmea mai are și mulți adepți. Oameni buni, să gândești, doar să gândești, că e ok să-ți bați copilul este oribil! Cum naiba să-ți treacă prin cap să lovești o ființă nevinovată, care încă nu are capacitatea de a înțelege unele lucruri?  Știu persoane care nu au capacitatea asta nici la 30+, dar la 1-2-3 ani? Cât de bolnav să fii încât să faci un copil ca să-l bați????? Eu m-am chinuit să fac copii, mi i-am dorit, îi iubesc mai mult decât orice pe lumea asta, și dacă se întâmplă să ridic tonul o dată plâng o săptămână.

Este inutil să explic de ce nu e bună bătaia. Băi, dacă te bate unu pe stradă sari de fund în sus și te duci direct la poliție, dar în schimb ți se pare ok să-ți lovești propriul copil? Atunci să nu mai plângi dacă te bate la bătrânețe, că o meriți, asta l-ai învățat tu!

Legat de postare de care vorbeam mai sus, după ce am trecut de grotescul pasajelor din carte am început să citesc comentariile. Mult mai șocante decât cartea în sine! Zeci de părinți care susțineau bătaia, ba chiar ziceau că nu există părinte care să nu bată copiii și îi îndemnau pe cei care erau contra să nu mai mintă, să recunoscă și ei faptul că îi lovesc pe cei mici.

Oribil, grotesc, oamenilor, eu nu vreau ca fetele mele să se joace cu copiii voștri!!!! Nu vreau! Vă creșteți copiii urât și meritați să se poarte în ultimul hal cu voi la bătrânețe, meritați să se întoarcă împotriva voastra acest tratament, să vedem, vă convine? Un copil lovit va deveni un adult violent! Cum îi învățați acum așa o să-i aveți toată viață!

Sunt mamă de fete. Într-o zi o să vină doi puștani cu pretenții la ușa mea. Dar nu, că nu le las așa oricum, sunt pregătită să-i iau la întrebări: “Băi, puță, maică-ta te-a bătut? Taică-tu e ok la cap? Flori îi mai aduce? La ce vârstă ai fost diversificat, te-a purtat egonomic sau ai atârnat într-un chilot? Baie îți făcea? Apă de la robinet ai băut? Vaccinat ești?”

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN!Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here