Ce facem când copilul are roșu în gât

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

Evident, nu punem noi diagnosticul acasă! Medicul este cel care va constata însă, atenție dacă vă recomandă antibiotic în lipsa exudatului faringian sau a unor teste de detecție rapidă a antigenelor streptococice! Dacă faringita (,,roșu în gât”) este de natură virală, antibioticele sunt inutile și le fac mai rău copiilor, avertizează dr. Craiu Mihai, medic specialist pediatrie in cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Al. Rusescu.

Da, foarte mulți pediatri sau medici de familie prescriu antibiotic la o simpla examinare vizuală. Adică se uită în gâtul copilului și gata, este roșu, deci e nevoie de antibiotic! Datoria noastră, ca părinți, este să ne informăm și să mai cerem o părere, cel puțin, în loc să ne îndopăm copiii cu pastile, atunci când nu este cazul.

Există, bineînțeles, situații când administrarea antibioticelor se impune,  avem și un protocol în acest sens.

Concluzia profesorului Gabriel Adrian Popescu, unul dintre medicii români cu cea mai mare expertiză în utilizarea judicioasă a diverselor antibiotice şi autor al Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiana, este șocantă: 40-60% din rețetele pe care sunt prescrise antibiotice in România sunt inadecvate. Informația a fost publicată pe Spitalul Virtual pentru Copii.

,,Haideți să fim cu toții (medici, părinti, farmacişti şi pacienți) mai prudenți! Este singura sperață pentru a evita dezastrul anunțat al apariției microbilor rezistenți la TOATE antibioticele cunoscute”, îndeamnă medicul Mihai Craiu.

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion Moms! JOIN!

1 COMMENT

  1. Normal ca exista toate cele enumerate, daca are grijă de copil bunica sau altcineva .Logic
    Altfel…..nu prea se poate……pe încercate!! 😉😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here