Ce prostii mai spune pediatrul meu?

Este socant cum multi medici nu au auzit de unele prevederi oficiale privind sanatatea bebelusilor
Noi încă nu am găsit pediatrul care să ştie să-şi facă treaba bine, să fie pro alăptare, pro blw, pro babywearing, să fie draguţ, să se poarte frumos, să răspundă mereu la telefon, să fie disponibil, să citească şi recomandarile OMS sau măcar protocoalele Ministerului Sănătăţii. A noastra e doar disponibilă şi în tot acest an de când ne cunoaştem  a scos mai multe perle decat alţii într-o viaţă:
– “Trebuie să începi diversificarea de la 5 luni, ca altfel copilul o să creadă că exisă pe lume doar lapte matern şi nu o să accepte mâncarea”. Acestea fiind spuse, eram pregătită să încep diversificarea la 6 luni şi s-o alăptez până se mărită. Aici poţi să citeşti articolul despre diversificare. – “Laptele tău e apă chioară acum, suge doar aşa de moft”. A dus-o Mara pe apă chioară până pe la 1 an aproape exclusiv, de mă gândeam că dacă o înţarc o trec direct pe apă plată dacă aşa funcţionează. – “Nu mănancă pentru că suge. Trebuie s-o înţarci şi apoi va mânca”. Nu m-am riscat. Acum, la 1 an şi 2 luni, o alăptez şi a început să şi mănânce, uneori chiar foarte bine. – “E rahitică şi anemică”. Spuse fără cântar, fără analize, fără consult. După 5 minute îi aprecia fălculţele făcute “de la alăptat”. – “Pune-i un praf de sare în mâncare, că altfel mâncarea nu are gust”. Subiectul ăsta chiar merită un articol separat. Sarea nu are ce să caute în mâncarea copiilor până la vârsta de 2 ani. Gasiţi aici informaţii sigure din surse oficiale. Este însă şocant ca mulţi medici nici nu au auzit de aceste prevederi care ţin de sănătatea celor mici. – “Faceţi ceva cu sânul”. Ce, Doamne iartă-mă? ” Eu zic să mai rariţi?” Mă tot gandesc acum cum să-mi răresc sânii 🙂 Pediatrul tău ce prostii spune? Lasă-mi un comentariu mai jos.

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

9 COMMENTS

  1. Medicul pediatru nu trebuie sa răspundă MEREU la telefon. Este o ființă umană care are dreptul la o viață personală si o viață normală de familie, iar pacienților le răspunde conform unui orar prestabilit.

    • Total de acord. De multe ori am auzit mamici ce cauta un medic pediatru care sa raspunda la orice ora. Sa avem pardon….cui i-ar conveni sa fie sunat de la serviciu la orice ora? Ai o urgenta?!? Pentru asta este unitatea de primire urgențe.

  2. Ma distrat copios articolul asta, dar din pacate, este si tragic in acelasi timp. Sa stii ca eu am avut noroc si am gasit pediatrul pro alapate, blw, babywearing. Este disponibila pe whatsapp sau mesaje, in limita timpului personal (are 3 copii) si full time job. Stiu ca daca e urgenta si insisti raspunde si la telefon. Este up-to-date cu toate noile tendinte si recomandari (copilul cel mic are un puc peste 1 an, deci informatia e proaspata). O recomand cu caldura, dna dr Ilinca Tranulis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here