Unde mănânci cele mai bune fructe de mare din Atena

Ador fructele de mare și am suferit în sarcină, când nu am avut voie să mănânc. Am recuperat astă vară, în Grecia, unde am descoperit cele mai bune fructe de mare din Atena.
Într-una dintre plimbările noastre prin capitala Greciei am ajuns la piața de pește. O hală uriașă, unde am văzut sute de tipuri de pește și fructe de mare. Aveau cel puțin 10 feluri de creveți, la prețuri extrem de mici față de România. Creveții mari erau cam 10-15 euro kilogramul, la fel și caracatița proaspătă. Kilogramul de scoici nu depășea 5 euro. Din păcate, noi am stat la hotel, deci nu aveam unde să gătim pește. Am găsit, însă, în piață câteva restaurante, cârciumi, unde îți găteau pe loc, la vedere, pește și fructe de mare. Arătau precum terasele noastre cu mici de la Obor. Rustice, cu fețe de masă de hartie, cu angajați care te întâmpinau în fața tavernei și îți ofereau, la alegere, fructe de mare pe care să le gătească sub ochii tăi. Ne-am oprit la prima cârciumă pe care am văzut-o și nu am regretat! Regret acum, că mi-am amintit și salivez. Au fost cele mai bune fructe de mare din viața mea și cel mai simplu preparate. I-am rugat să nu folosească unt, pentru că alăptez și bebelușul are APLV. Ne-au spus că nici nu este cazul, au alte ingrediente minune. Ulei de măsline, zeamă de lămâie, condimente și un grătar bine încins. Toate astea au făcut din caracatiță, calamar și creveți niște nebunii culinare. Pe lângă ele am primit pâine cu ulei de măsline, prăjită pe grătar. Noi nu suntem fani pâine, dar pe asta am mâncat-o goală! Pentru că erau august și peste 30 de grade, berea rece a venit la pachet cu fructele de mare. Ne vom întoarce acolo ori de câte ori vom mai merge în Atena. Piața centrală are 5 stele și pe Tripadvisor, semn că nu suntem singurii care au apreciat fructele de mare proaspete. Dacă v-am făcut poftă și aveți drum în Grecia, aici găsiți adresa!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here