Cele mai frumoase cărți pentru copii

Mândra mea e pasionată de cărți și sunt foarte mândră de ea. Știe că are biblioteca ei, își alege singură cărțile de acolo și le învață repede pe dinafară. Este suficient să îi citesc o dată și reține foarte multe lucruri. Preferatele ei sunt cărțile în versuri.

I-am luat cărți de mică, de la câteva luni. Prima carte a fost una senzorială, de pânză, de la Ikea, apoi i-am tot luat cărți cu imagini. Așa a învățat animalele și ce sunete scot ele.Prima carte cu text a fost cea cu șoricelul Bică, cumpărată de la Lidl. Cred că avea un an și puțin, nu mai țin exact minte, când ne-am dat seama că a învățat povestea și o lăsam pe ea să spună ultimele cuvinte. Textul este haios și fiind în versuri este ușor de reținut. De atunci am început să-i luăm și alte cărți cu puțin text și cu animalele favorite.


A urmat perioada poveștilor clasice, dar cu abțibilduri. Le-am luat de la Jumbo și au fost foarte îndragite. Povestea am mai interpretat-o în special la pasajele mai “violente”.

Cărțile de baie au fost și ele foarte îndrăgite. Mândra a prins drag de povești încât citeam și la băiță, cărți speciale, de plastic.

“Hoinari prin anotimpuri” este o serie foarte frumoasă, dar cred că i-am luat-o eu prea târziu, când mândra simțea deja nevoia de povești, de citit. I-a plăcut cartea, dar nu atât de mult încât să-i le cumpăr pe toate.

“Te iubesc zi și noapte” este una dintre cărțile ei preferate. O citim de mai bine de un an, o știe pe dinafară și o cere periodic. La fel de frumoase sunt și “Te voi iubi mereu”, “Voi rămâne cu tine mereu”, “Și eu te iubesc” și cele din seria Cel/cea mai iubit(a) tatic/mamică/bunică/ bunic/puișor din lume.

O altă carte foarte furmoasă este “Împreună”, scrisă de Prințesa Urbană. Foarte folositoare a fost povestea cu olița, dar nu neaparat pentru antrenament, ci pentru a rezolva problema constipației. Zâna este îndragostită de cele două personaje, Ema și Eric. De Crăciun i-am luat și “Cuminte de Crăciun”, tot cu cele două personaje, însă nu a avut succes. Poate anul viitor.

Tot la capitolul Crăciun, prima carte de sărbători a fost una de la Usborne cu muzică și senzorială. I-am luat-o la al doilea Crăciun când avea un an și patru luni și încă o mai răsfoiește. În următorul an i-am luat “Așteptând Crăciunul”, “Omul Magic de Zăpadă” și a primit mai multe căriți tip pop-up, de care insa nu a fost fascinată.

Cele mai interesante cărți mi se par cele interactive, adică cele în care copilul este implicat în poveste și provocat să facă diverse lucruri. “Vreau o îmbrățisare” și “Somn ușor, micuțule arici!” sunt preferatele ei.

După ce s-a înțărcat, Zâna și-a făcut un obicei să citim înainte de culcare cărți de noapte bună: “10 zâne spun noapte bună”, “Steaua de noapte buna”, “Noapte buna, puiul meu drag”. Ultima trebuie musai citită la fiecare somn.

Când am aflat că vom avea o surioară am început să căutăm cărți care să o obișnuiască cu ideea. Au avut succes: “Micul păianjen Firicel are o surioară”, “Am o surioara” și “Oul micului bufniță”.

Am mai scris că maimuța are o mare problemă cu constipația, care pornește și dintr-o temere, deci un blocaj psihic. Așa că am zis să dreg problema tot cu ajutorul cărților, să-i arăt că e ceva normal și că toată lumea face caca, așa că am cumpărat “Bruno vrea la olita” și “Cine a facut caca”.

Foarte îndrăgite sunt și cărțile Disney. Printre preferate: Cartea junglei, Lion king, Dumbo, Baby Looney Tunes.

“Murdărici” este și ea în top, iar cu ajutorul cărții “Doctorul Aumădoare” și o trusă medicală de jucărie am scăpat de teama de doctor.


Seria “De-a v-ati ascunselea cu…” este, din ce îmi amintesc, cumpărată de la Lidl și este destul de interesantă, mai ales că poate fi folosită pentru toate vârstele: are text, joc și multe multe animale.

Cele mai frumoase poezii sunt cele scrise de Lucia Muntean. Când i-am luat cartea “Rime pentru cei mici” nu m-a lăsat până nu am citit-o pe toată.

De cele mai multe cărți am aflat de pe grupul Ce le citim copiilor. Aici am găsit multe recomandări frumoase, pentru toate vârstele și gusturile.

De unde cumpăr cărțile? De unde apuc și de unde au cât mai multe pe stoc:

www.universenciclopedic.ro

www.carturesti.ro

www.elefant.ro

www.edituradph.ro

www.libris.ro

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN!Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here