Cum alegi numele perfect pentru copilul tău

Când am rămas gravidă prima dată mi-am dorit foarte mult să am o fetiță pe care să o cheme Mara. Numele mi-a plăcut dintotdeauna și a fost singura varianta luată în calcul, preferată, evident, și de domnul soț. Al doilea nume este Ioana. Este numele bunicii mele materne care, din pacate, nu a apucat să își vadă strănepoata. Deși nu păstrăm tradiția potrivit căreia copilul să poarte numele nașilor la noi a fost o coincidență chiar plăcută.

La capitolul nume de băieți stăm prost, pentru că nu am fost niciodată pregătiți să fim părinți de băieți și ca dovadă al doilea copil e tot fată :).

La al doilea copil mi-a plăcut numele Alma, varianta aprobată și de soț. În plus, am ținut foarte mult ca al doilea nume să ne amintească de o altă persoană importantă, tatăl soțului, așa că oscilăm între Dor și Doria.

Pe listă mai aveam și Nora, Zeia, Catinca, Carina, Daria si Amelia.

Am ținut cont de câteva lucruri când am stabilit numele copiilor:

  • Să nu se termine în “ca” astfel încât să nu fie urmărite toată viața de cacofonii
  • Să fie potrivite pentru orice vârstă
  • Să aibă un diminutiv draguț
  • Să fie ușor de reținut
  • Să aibă o semnificație
  • Să poată fi pronunțat ușor și de străini
  • Să fie scurt (Am 4 nume: doua prenume si doua nume de familie, știu ce zic :)))
  • Să nu creeze confuzii

Denisa: ,,Cred că la scurt timp după ce am rămas însărcinată am discutat, cu soțul, despre ce prenume am agrea pentru fetiță și ce prenume pentru băiețel. După ce a venit confirmarea că vom fi părinți de fetiță, am rămas la prenumele stabilite: Ana Victoria. Ana ne-a plăcut pentru că are conotație biblică, Victoria pentru că denotă forță și e regal, nu? :))) Nimeni altcineva nu a avut vreun cuvânt de spus, deși mama mea a încercat un fel de brainstorming! Nici acum nu este împăcată cu alegerea noastră, adică Victoria. Fiind incă mitică, fetiței îi spunem Vic – o altă variantă agreată cu soțul, înainte de nașterea copilului. Mama mea insistă să o apeleze ,,Ana”! Surpriza plăcută a fost să descoperim, ulterior, că există și sfântul Victor în calendar, probabil vom face o mică sărbătoare și din asta. Deocamdată am bifat prima petrecere la comun, mamă și fiică – Ana se sărbătorește pe 9 septembrie iar Maria (celălalt prenume al meu) pe 8 septembrie”.

Dacă sunteți în pană de idei am găsit două site-uri geniale. Primul este un generator de nume. Introduci mai multe informații și îți generează mai multe variante. Am făcut și eu o probă și mi-a generat primul nume “Angel” (în engleză înger) care nu este departe de alegerea făcută “Alma” (în spaniolă suflet). Testați AICI.

AICI găsiți un site cu foarte multe propuneri de nume, în ordine alfabetică sau în funcție de diferite categorii (celebrități, regale, unice, vintage, etc)

Ce nume interesante au copiii voștri?

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN!Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here