Cum convingi copilul să nu doboare bradul de Crăciun

Photo by Dakota Corbin on Unsplash

Doar cei care mai au pisici și câini în casă se mai gândesc cu aceeași groază la bradul de Crăciun.

Este al treilea Crăciun cu Zâna. În primul Crăciun avea 4 luni, așa că no stress, no worries! În al doilea însă Zâna era deja bipeda, și și mai rău, proaspăt bipedă, abia învățase să meargă. Noi nu renunțăm la brad în ruptul capului, am petrecut Crăciunul cu o pisică, a leșinat bradul o dată, dar NU, NU există Crăciun fără brad.

 

 

 

 

 

Așa că anul trecut prin noiembrie m-a apucat groaza și spaima și am încercat să găsesc soluții astfel încât să împrietenesc copilul cu bradul. Am profitat de faptul că magazinele sunt pline de decorațiuni încă din octombrie și de fiecare dată când mergeam la cumpărături vizitam și zona cu globuri. De fiecare dată când vedeam un brad mergeam să-l mângâiem. Îi povesteam că o să avem și noi un brad al nostru în casă de Crăciun și am citit povești pentru copii. De Crăciun am împodobit bradul împreună și l-am mângâiat de fiecare dată când a vrut să-l jumulească.

Dacă vrei un Crăciun liniștit ține cont de următoarele sfaturi:

1. Bradul de Crăciun nu e surpriză. Dă-i șansa copilului să se plictisească de el înainte să aduci unul împodobit în sufragerie
2. Globurile de sticlă sunt pentru burlaci
3. Primele două rânduri de jos în sus, pe o înălțime direct proporțională cu înălțimea copilului tău vor fi mereu goale. Nu te împotrivi. Resemnează-te!
4. Beteala se pune doar sus
5. Bradul se ancorează bine, noi îl legăm de calorifer în trei puncte și îl proptim de niște bucați mari de blat de lemn. Dacă pică bradul nu e vina copilului, ci vina ta că nu l-ai legat cum trebuie (evident, pe brad, nu pe copil!).
6. Ia-i și copilului un brad al lui. Noi am avut unul cu figurine din fetru pe care putea să-l împodobească singură.

7. Nu lăsa copilul singur în cameră cu bradul, spre binele copacului, dar și al copilului
8. Nu folosi decorațiuni mici sau ascuțite, care pot fi înghițite ușor

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion Moms! JOIN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here