Cum îmbraci CORECT copilul în funcţie de temperatura de afară

Cum îmbraci corect copilul? Asta e întrebarea! Fiecare copil e unic şi nu există o reţetă perfectă care să ne spună că, de exemplu, la 24 de grade îl îmbrăcam aşa şi la 30 altcumva. Cu timpul o să-ţi dai seama exact cum îi e mai bine bebeluşului tău şi cel mai bine e să faci diverse încercări. Eu sunt fan îmbrăcatului în straturi, îi e frig mai punem o bluziţă, s-a făcut şi mai frig adăugam un hanorac, apoi o geacă şi dacă e ger, îl băgăm repede în marsupiu că acolo ştim ca îi e mereu cald şi bine.

Eu o îmbrac pe Mara exact ca pe mine. Dacă eu îmi pun bluză cu mânecă lungă şi ei îi dau maieu, nu o să-mi dau seama poate că îi e răcoare. Dacă mie mi-e frig cel mai probabil îi e şi ei. Îmi dau seama că îi e frig când are pielea rece şi când i se face pielea ca găina, pentru că bebeluşii nu tremură. Îi e cald atunci când transpiră şi e foarte caldă, în special în zona capului, când îi frige pielea.

Nu trebuie să ţii cont numai de temperatura de afară, ci şi de temperatura resimţită. Degeaba sunt 24 de grade dacă bate vântul tare, e rece şi e înnorat, iar temperatura resimţită poate fi şi de 20 de grade. Pe de altă parte într-un fel simte temperatura un bebeluş care doarme sau care sta pe loc în landou, şi altfel simte un copil activ, eventual care merge sau se joacă. Dacă doarme îi mai pun ceva pe ea, de la muselină până la pătură, în funcţie de temperatură, sau sac de dormit.

Hainele de lână

O sa vedeţi mai jos multă lână, nu e o fiţă. E scumpă, modelele nu sunt tocmai cele mai variate, nu o găseşti în toate magazinele, dar e incredibilă, şi vara şi iarna. De ce? Lâna udă nu ţine rece, deci dacă transpiră copilul în somn nu trebuie să-l trezeşti să-l schimbi de body-ul ud şi rece. Sunt fan lână şi vara, totuşi pe caniculă îi ţinem dezbrăcaţi, nu în lână. Iarna lâna e fantastică, astă iarna nu i-a fost frig niciodată, mergi la sigur cu ea. Bumbac iarna? NO way, ţine rece rece rece.

Sunt pe veci îndragostită de hăinuţele de la Manymonths. De ce? Au măsuri care se potrivesc multe multe luni. Când s-a născut Mara i-am cumpărat lunar haine, pe multe nici nu a apucat să le poarte că i-au şi rămas mici. Ok, dai 150 de lei pe un body, dar il ai până la un an. Parcă merită, nu?

Iată câteva ţinute orientative – Cum îmbraci CORECT copilul în funcţie de temperatura de afară

 • La ger – Cand era mica am plimbat-o pe Mara pe ger doar în marsupiu, acolo ştiu sigur ca e cald şi bine, la multe grade cu minus Mara arata aşa: Body manecă lungă din lână, jambiere lână, şosete din lână, overall din lână groasă tip fleeece, cagula fleece lână, botoşi lână + apreskiuri, mănuşi lână, marsupiu + protecţie de iarnă, dupa 2 ore de plimbare când am ajuns acasă era transpirată. Acum Mara este, vorba americanului, toddler si nu mai accepta sa stea cu protecţia pe ea în marsupiu. Aşa că la mare ger îi adaug overallul de lana fiartă pe deasupra.
 • 0-5 C – body cu manecă lungă din lână, pantaloni dublaţi lână, depinde de cum se resimte temperatura punem şi dres, plus-minus jambiere, hanorac sau pulover, geaca sau jacheta de lână, botoşi/cizme groase, căciulă groasă sau cagulă
 • 7-10 C – body mânecă lunga din lână, hanorac sau pulover lână, pantaloni groşi din lână, vestă groasă sau geacă, botoşi groşi, geacă, căciulă în cap
 • 15 C – body cu mânecă lungă, pantaloni mai groşi, flauşaţi sau lână, şosete şi botoşi, polar, căciuliţă în cap (una de bumbac)
 • 18 C – body cu mânecă lungă, colanţi, şosete, pulovăraş mai gros sau polar, botoşi în picioare
 • 20 C – body cu mânecă lungă, colanţi, şosete, bluziţă sau pulovăraş subţire, botoşi în picioare
 • 22 C – body cu mâneca lungă, colanţi şi şosete
 • 24 C : body cu mânecă scurtă, pantaloni, şosete, pălărie de soare care acoperă umerii şi ceafa
 • 26-30 C : maieu/ body cu mânecă scurtă, la copanele goale, pălărie de soare, cremă potecţie UV
 • 30-35 C: pampers, pălărie, cremă de protecţie UV
 • 40 C: în casă cu aerul condiţionat 🙂

LA SOMN NOAPTEA

Noaptea o îmbrac numai cu mânecă lungă, am observat că i se răcesc braţele rău. Temperatura ideală pentru Mara e de 24 de grade, aşa ne simţim cu toţii bine.

 • 24 C: Body + sac subţire de dormit sau body şi pantalon
 • sub 22-24: Body sau pijama+ sac de dormit mai gros

Vara sunt în jur de 25-26 de grade cu tot aerul condiţionat şi pentru că transpira foarte mult am descoperit lână de vară, aşa că vara asta Mara a dormit în body cu mânecă lungă şi pantaloni din lână subţire de vară+ şosete subţiri în picioare. Ziua doarme în body cu mânecă scurtă şi dacă dau drumul la aerul condiţionat îi pun o muselină pe picioare.

Cum se descurcă tăticii cu îmbrăcatul? Citeşte aici.

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion MomsJOIN!

11 COMMENTS

 1. […] HAINE in functie de sezon si dupa cat te lasa inima. Cele mai folositoare sunt body-urile si pijamalele care au capse de sus si pana jos pentru ca sunt usor de imbracat. Cele care se baga pe cap sunt greu de folosit pana cand incepe sa-si tina singur capul. La next (online sunt mai ieftine decat in magazin), H&M si Carrefour marca Tex gasesti lucruri de calitate si ok la pret. Incearca si hainutele de lana iarna sau bambus si matase vara. Despre cum il imbraci pe bebe citeste aici. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here