Cum trec și copilul pe ora de iarnă?

A trecut deja o săptămână de când s-a schimbat ora și ar trebui să dormim cu o oră mai mult. Nu noi, evident, oamenii fără copii, burlacii, etc. Mamele oricum nu dorm, acum nu dorm cu o oră mai mult!

 

 

 

 

 

Zâna mea a simțit ea ce a simțit și cu o săptămână înainte să se schimbe ora a început să se trezească… cu o oră mai devreme. N-a înteles, se pare, că trebuie să dormim mai mult, ci muuult mai puțin. Așa că duminica trecută la 4.30 eram toți în picioare și dansam Despacito cu urșii de pluși în brațe (guilty pleasure, don’t aks, please)

Și totuși? Cum setez și copilul pe ora de iarnă? Am cercetat un pic problema și iată ce sfaturi am găsit, le-am pus în practică și deja am convins-o să mai doarmă o oră în plus. Acum se trezește la 6 dimineața, adica ora 7 pe ora veche, ora ei de trezire obișnuită, deci n-am ce să-i reproșez, dar continuăm antrenamentul:

1. Păstrați programul obișnuit de joacă-somn-masă chiar dacă s-a schimbat ora
2. Păstrați liniștea și lumina stinsă în cameră chiar dacă s-a trezit copilul. Faceți chestia asta gradual, pentru a-l convinge că e încă noapte și trebui să mai doarmă un mic, măcar 15 minute (asta dacă nu începe să urle ca a mea: Aprindeeeee luminaaaaaaaa, luminaaaaaaaa).
3. Crează-i o rutină. Este important să nu vă dați programul peste cap, iar copilul să știe exact când este ora de somn.
4. Ieșiți afară ziua și faceți-vă planuri de relaxare spre seară.
5. Povestește-i copilului ce se întâmplă. Nu-ți imagina că el nu își dă seama că s-a schimbat ceva, explică-i diferența între noapte și zi și spune-i mereu ce program aveți.

Și dacă nu reușiți încercați și una dintre cele….100 de metode de adormit copilul 🙂

Somn ușor!

Dacă v-a plăcut articolul vă așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion MomsJOIN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here