Despre tuse, muci si imunitate! Cititi cu atentie!

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Am un copil care merge la gradinita. Evident, merge e o metafora, e inscrisa parca la fara frecventa. Cel mai mult a legat 4 zile consecutive. De trei luni o tinem in muci, enterocolita, febra, viroza, muci, rosu in gat, febra, otita, pneumonie, muci, tuse. Si dupa fiecare episod scuip in san si zic fereasca de mai rau.

This image has an empty alt attribute; its file name is banner-funkids.jpg

In astea trei luni am citit cateva sfaturi medicale extrem de pretioase care sper sa ajunga la cati mai multi parinti. Sunt sfaturi de la doctori, buni, nu vraci, nu magicieni, nu medici care au mers la facultate cum merge fii-mea la gradinita. Iata ce am invatat eu in ultima vreme si tare as vrea sa invete si unii doctori, nu numai parinti:

  1. Adrenalina nu se face acasa. Niciodata! Doar la spital in cazuri grave sub supraveghere medicala. Citeste AICI mai multe detalii.
  2. Dexametazona nu se pune in aerosoli. Niciodata! Nici acasa nici la spital. Dr. Mihai Craiu explica AICI extrem de clar de ce! “Chiar dacă ar părea că medicamentul X poate fi dat prin tehnica Y asta nu înseamna că e permis. Chiar daca dexametazona e o solutie într-o fiolă ea nu se poate utiliza prin nebulizare, chiar dacă potrivește perfect in aparatul de nebulizat. Din același motiv din care nu punem în nas un supozitor cu paracetamol la un copil, răcit si febril, căruia ii curg mucii abundent. Deși supozitorul potriveste perfect in oricare nară, il băgam unde ar trebui. Așa si cu dexametazona fiole.”
  3. Leacurile pentru imnunitate pot fi periculoase. Si eu am obosit sa o aud tusind, si pe mine ma apuca disperarea cand vad iar muci, dar nu bag chimicale magice in ea, nici esenta de parfum, nici ciubotica cucului sau codita iepurasului. Ii dau alimente sanatoase si o las sa se joace cat mai mult afara. Cititi AICI ce spune dr. Alex Cochino despre imunitate: “Problema e că nimeni nu ştie ce fac exact aceste medicamente sau suplimente nutriţionale şi cum intervin ele la nivelul organismului.
  4. Siropurile de tuse pot face mai mult rau decat bine. M-a convins cu acest articol dr. Mihai Craiu dupa ce am experiementat pe plamanii copilului. “Când secrețiile se scurg (1) si nu stii să scapi de ele in mod voluntar este obligatoriu să tuşeşti! Ca să nu te îmbolnăveşti mai grav, la plămâni. MESAJUL DE LUAT ACASĂ – deseori tusea acută, umedă (cu secreții) este BUNĂ. Trebuie ajutată şi nu oprită cu “siropuri de tuse“!!“. Cititi toata explicatia AICI.
  5. Ca tot alearga toata lumea dupa celebrul Flixotide, iata ce zice AICI dr. Mihai Craciu: “NU SE NEBULIZEAZĂ Flixotide, sau orice alt steroid, la copilul care nu are astm ci doar tuse cu durata mai mare!

Hai în grupul Fashion MomsJOIN!Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim

CITESTE SI:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here