Dress code la botezul bebelușului

Cu siguranță, de multe ori ați avut sentimentul, atunci când ați mers la petrecerea de botez a vreunui cunoscut, că mama și bebelușul fac notă discordantă prin…ținută! Mereu, ceva este prea mult! Mama este prea machiată sau prea încorsetată în niște haine care nu o avantajează deloc iar bebelușul pare gata să dea probe pentru o piesă a lui Shakespeare. Când este prea mult?

Când pe hainele bebelușului rămâne fond de ten! Încercați un machiaj cât mai natural, cu produse rezistente la transfer! Fie apelați la profesioniști, fie vă aranjați singură, important este să NU lăsați urme!

Când hainele vă trădează și le spun tuturor că ați luat 40 de kilograme în sarcină! Nu este nicio rușine, orice om educat știe că sarcina produce numeroase schimbări hormonale și că nu este deloc ușor să le faceți față. Dacă, însă, nu ați descoperit vreo dietă minune și nu faceți parte din gașca fetelor ,,ușor balonate” în sarcină, încercați o ținută care să vă pună în valoare, nu să vă scoată în evidență la petrecerea de botez! Cătălina a trecut în revistă câteva magazine unde puteți găsi hainele potrivite.

Când vă chinuiți bebelușul în haine de vitrină, din plastic! Dați un search pe google după ,,haine de botez”, iar la foto veți avea o galerie imensă cu bebeluși minunați îmbrăcați în hăinuțe de epocă, vintage, cu turbane, bonete, șepci, pălării, cu pantaloni bufanți, de epocă, și rochițe de prințese, cu multă catifea, mult tulle, blană și altele. Bebelușii aceia zâmbesc. În realitate, la petrecerea de botez, sunt roșii, supraîncălziți și agitați.

Cele mai importante elemente ale dress codului la petrecerea de botez mi se par naturalețea și simplitatea! Începând cu mama și cu bebelușul!

În ceea ce mă privește, am pus accent pe machiaj, să fie simplu și de efect, să ascundă oboseala și paloarea, și pe coafură. Rochița a fost una simplă, lejeră, pe care o aveam deja în garderobă. Pe Vic am îmbrăcat-o într-un costumaș din pânză de bumbac, câștigat la o licitație caritabilă LPB. Tare drag mi-a fost, am simțit că trebuie folosit la o ocazie specială. Era atât de cald încât nici nu m-am gândit să o încalț cu ceva! Când am ajuns la biserică, am văzut că mai era un bebeluș de botezat, un băiețel. Era, mititelul, îmbrăcat până în gat cu un costumaș de epocă, avea inclusiv manșete din dantelă, nimic nu-i lipsea din garderobă! Pe moment m-am fâstâcit, că băiețelul acela este atât de aranjat și a mea atât de simplă….Dar mi-a trecut repede! După botez, am îmbrăcat-o într-o rochiță minunată, cu motive cusute, primită de la o prietenă.

Cum, nu a ales nașa ținuta? Nu! Amândouă am convenit că bebelușa trebuie să se simtă relaxată la petrecerea de botez și ne-a plăcut ideea că hăinuțele au și o semnificație!

Vă mulțumesc, Irina și Flori , pentru că am ieșit minunat din mâinile voastre pricepute! Îți mulțumesc, Mihai, pentru fotografiile făcute așa, pentru sufletul meu! Și îți mulțumesc, Cătă, pentru lumânarea minunat decorată!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here