Evită să împrumuți aceste lucruri pentru copilul tău!

Ai un copil, primești de toate! De la haine și jucării mai mult sau mai puțin noi până la sfaturi mai mult sau mai puțin cerute! Unii părinți acceptă, alții sunt reticenți (din motive de igienă, posibilități financiare etc.). Există câteva lucruri pentru copii care, dacă nu sunt noi, este bine să le evităm: scoica și scaunul auto, încălțămintea și cremele! Vă explic imediat de ce!

Este bine, pentru siguranța copilului, ca scoica și scaunul auto să fie noi! Este recomandarea oricărui producător pentru următoarele considerente:

  • scoica și scaunul auto au termen de garanție (a expirat, adio, nu mai sunt considerate sigure)
  • scoica și scaunul auto trebuie să se potrivească mașinii tale, tipului de banchetă, de aceea este bine să fie probate înainte de a fi cumpărate, altfel riscăm ca cel mic să nu stea confortabil
  • scoica și scaunul auto au niște caracteristici, ținem cont să se potrivească vârstei, greutății, înălțimii copilului. Cu alte cuvinte, potrivim scoica sau scaunul auto după copil, nu copilul după aceste accesorii
  • scoica și scaunul auto nu mai sunt considerate sigure din momentul în care mașina în care sunt ținute este implicată într-o coliziune. Chiar dacă, aparent, nu există zgârieturi etc, producătorii recomandă schimbarea scoicii sau a scaunului auto pe motiv că este posibil să fi suferit vreo daună care să nu fie vizibilă. Iar în cazul în care nu sunteți vinovat de producerea accidentului, aveți posibilitatea să fiți despăgubit pentru scoică sau scaun auto! Aveți aici detalii despre întreaga procedură, este bine de știut!

Nu se recomandă nici încălțămintea second-hand, mai ales când este vorba despre primii pași. Nu contează că pantofiorii sunt de la fratele sau sora mai mare sau purtați de copilul celei mai bune prietene. Specialiștii recomandă ca primele încălțări ale copilului, atunci când face primii pași, să fie noi. Astfel, cel mic poate să își formeze propriul mers, într-un mod sănătos. Încălțămintea deja purtată va deforma piciorul și, mai ales, mersul unui bebeluș aflat la început de drum. Detalii despre cum alegem încălțăminea potrivită aveți aici, Cătălina a făcut o super documentare. La noi a fost o întreagă aventură cu primele săndăluțe! Am găsit unele minunate la Timmo, am măsurat talpa copilului și am comandat! Surpriză, am greșit numărul, Vic înota în ele! M-am întâlnit cu un reprezentant, am făcut alte probe și, surpriză, Vic are nevoie de încălțări făcute special pentru ea, are piciorul îngust! Cei de la Timmo au fost super, pe baza noilor măsurători i-au făcut altele, îi vin perfect și merge foarte bine cu ele. Vic își formează acum mersul, a contat enorm să fie noi, să i se potrivească.

Alte obiecte pe care este bine să le avem noi, sigilate, sunt cremele! Că vorbim de o cremă de masaj, de una pentru iritații etc, nu este bine să folosim, mai ales în cazul bebelușilor, unele începute. Fiecare cremă are specificată, pe ambalaj, perioada de valabilitate din momentul deschiderii. Dacă, de exemplu, parioada este de 12 luni și crema este desigilată de 6 luni, tu o mai poți folosi 6 luni. Contează și cum a fost depozitată! Cu siguranță, o cremă ținută într-un mediu umed și cald nu mai este eficientă, ci alterată.

Și cu hainele sunt reticentă! Vă recomand să dați copilului, în caz că primiți haine folosite, doar ce vine din sursă sigură (prieten de încredere, îi știți copilul și istoricul medical), după o igienizare corespunzătoare în prealabil.

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here