Nu vă supărați, globuri de cristal pentru copii aveți?

A venit toamna. Nu pare, sunt tot 35 de grade. Dar azi a adiat un pic vântul cât eram în parc. Așa că am văzut primul copil cu pulover! Nu, părinții nu aveau și ei o șubă pe ei, erau la maiou, dar bătea vântul și probabil îl trăgea curentul pe ăla micu.
Fiind frumos afară am dus și noi copilul la piscină. Am stat ceva, ne-a prins ora 19 pe acolo că moțata tot voia baie-baie. Tot la 19 erau copii cu pălării de soare în cap și cu bluze cu protecție solară. O mamă întreba dacă există măști mici pentru bebeluși pe care să le folosească prin locuri publice. Zilele trecute un alt copil din parc a fost răpus de curent. A fost ceva curent la groapa de nisip și de acolo se bănuiește că a făcut muci. Sper doar să nu fi fost de 220. “Azi ai voie la nisip ca e zi de baie”, îi zice un tată mândru fetiței sale de apoximativ un an. Stau, mă uit, și nu știu ce să întreb? Adică, nu spălați copilul în fiecare zi? Nu? Are voie să se murdărească doar în ziua de baie? Și în rest? Ah, îl băgați într-un borcan de sticlă, bănuiesc…
  • Tu ce îi dai pentru imunitate?, mă întreabă o mamă.
  • Voie să se joace….
Am citit un interviu foarte bun cu dr. Alexis Cochino în ziarul Adevărul. Iată ce zice despre pastilele pentru întărirea imunității: “Dr. Alexis-Virgil Cochino: E chiar o modă! Şi nu este tocmai una bună. În primul rând, pentru că majoritatea copiilor nu au probleme de imunitate. Adică, nu au un sistem imunitar prea slab, ci doar unul prea puţin experimentat, care încă nu s-a întâlnit cu cei mai mulţi microbi din comunitate. Prin urmare, e mai probabil ca atunci când se vor întâlni cu aceştia să facă o boală şi astfel să-şi formeze anticorpii, care mai târziu îi vor apăra. E un lucru firesc în copilărie. Problema este că noi, părinţii, ne-am pierdut răbdarea. Din cauza vieţii pe care o ducem, nu mai avem răbdare ca o boală să-şi facă parcursul. Noi vrem să se întâmple totul de azi pe mâine. Avem impresia că dacă putem obţine de azi pe mâine un credit să cumpărăm o maşină, o casă sau o călătorie în Spania sau Hawaii, atunci la fel e şi cu imunitatea. Ei, spre marea mirare a multora, nu e deloc aşa” Citeste mai mult: adev.ro/pbdrsg Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here