Hai la medic, ca să îți vezi copilul crescând! Testele care îți pot salva viața, dacă ai cancer de sân

Cancerul la sân este un subiect dureros pentru multe femei din România, unde în fiecare oră o femeie este diagnosticată cu această boală. O luptă grea, care îți schimbă corpul și îți dă viața peste cap, dar o luptă care poate fi câștigată. Femeile diagnosticate cu cancer la sân pot învinge boala.
Principalul tip de cancer depistat în rândul femeilor din lumea întreagă este cancerul mamar, potrivit statisticilor World Cancer Research Fund International, care arată că 1,7 noi cazuri sunt înregistrate anual, iar numărul lor crește alarmant. În 2018 există deja peste 2 milioane de cazuri de femei diagnosticate cu cancer mamar. Diferența dintre viață și moarte o face un control la sân.  La fiecare trei ore, o femeie moare din cauza cancerului la sân. Mergeți preventiv la medic, pentru un control și palpare, pentru o mamografie sau o ecografie mamară. Periodic sunt campanii pentru astfel de analize gratuite, tocmai pentru a preveni cancerul la sân. În cazul în care sunt suspiciuni de existență a bolii, medicii recomandă un RMN sau biopsie. Dacă nu vă simțiți bine sau sânii s-au modificări, mergeți la medic. Nu așteptați să treacă timpul, nu vă gândiți că vouă nu vi se poate întâmpla. Un diagnostic pus la timp înseamnă viață, înseamnă că vă veți îmbrățișa copiii, că vă veți crește nepoții. Acestea sunt simptomele care nu trebuie neglijate, spun medicii:
  • noduli sau modificări ale sânului, fie că este vorba de formă, mărime sau aspect
  • un mamelor inversat
  • Cojirea sau exfolierea zonei pigmentate a pielii din jurul mamelonului sau a pielii de pe sân
  • Înrosirea sau corodarea pielii de pe sân
Medicii spun că un stil de viață sănătos, faptul că ați născut unul sau mai mulți copii, alăptarea prelungită scad riscul de cancer la sân, dar nu îl exclud. De ce am scris astăzi acest articol? Pentru că este Ziua Internațională a Luptei împotriva Cancerului la Sân. Iar lupta aceasta o duc în primul rând femeile bolnave. Ele nu sunt statistici, ele există și suferă, alături de familiile lor. Dar, cel mai important, ele luptă să trăiască! Ministerul Sănătății a demarat implementarea a 7 programe naționale de screening, pentru cancerul de sân, cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 193 de milioane de euro. Toate programele sunt necesare și urgente, așa că ar fi bine ca promisiunile să devină realitate. Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here