In maternitate incepe viata, nu frica, nu depresia!

Am cautat maternitatea perfecta aproape 9 luni. Zi de zi citeam feedbackuri, cautam poze, citeam experiente de nasteri. In saptamana 33, mi-am luat inima in dinti, am schimbat doctorul si clinica si am ales Spitalul Filantropia din Bucuresti. Pe primul loc a stat curatenia. Degeaba ai cel mai bun medic, daca nasti in conditii jalnice.

In a doua sarcina, din cauza unor dureri de burta, am nimerit la urgenta la Spitalul Judetean din Pitesti. Am ajuns acolo plangand de durere si am plecat plangand de nervi. Nu aveau ecograf la camera de garda, dar a ghicit medicul ca risc sa nasc prematur. “Doamna, la prima sarcina, ati nascut pe jos?”. “Nu, domne, in pat, frumos, civilizat, cracanata si ridicata de spate”, dar pana sa-i spun asta mi-am dat seama ca altceva intreba. Hal de exprimare medicala. Pana sa ajung la control am trecut prin toti bolnavii din spitalul ala. Horror. Pe pat nu aveau nici fituica aia de hartie igienica pe care sa te asezi. Si cu toate astea era mai bine decat in alte maternitati din tara.

Am vazut o multime de mesaje pe grupurile de mame ale celor care bat 100-200 de kilometri in travaliu ca sa nasca la o maternitate decenta. Este inuman! Am facut 5 minute cu masina pana la spital in, vorba aia, chinurile facerii, nu vreau nici sa ma gandesc cum e travaliul pe autostrada, in munti, pe serpentine, zeci sau sute de kilometri.

Nu vreau sa ma gandesc cum e sa accepti o cezariana la 38-39 de saptamani, doar ca sa nu risti sa nasti la tine in oras. Si aici vorbesc fix despre femeile care stau la 5 minute de o maternitate, dar hotarasc sa bata zeci de kilometri ca sa nasca in conditii decente.

In maternitate incepe viata, nu frica, nu depresia, nu boala, nu neputinta!

O maternitate in care nu vrei sa intri este cea din Valcea. Te uiti la imagini si nu mai zici nimic. Parintii din comunitatea LaPrimulBebe liciteaza zilele acestea pentru a strange 360.000 de euro pentru renovarea maternitatii si dotarea ei cu aparatura medicala.

Daca va mai raman ceva bani prin buzunare zilele acestea, daca aveti o afacere si puteti sa oferiti o donatie/sponsorizare, daca puteti sa convingeti la randul vostru pe cineva sa doneze, va rog, sa o faceti! Nu conteaza suma, dar stiu sigur ca putem sa schimbam viitorul a mii de bebelusi!

Gasiti AICI toate detaliile campaniei si conturile in care puteti face donatii.

Pentru cei care nu participă în licitație donatiile se pot face in conturile:
Asociatia La primul bebe, UniCredit Bank
Cont lei: RO59BACX0000001090724000

This image has an empty alt attribute; its file name is banner-funkids.jpg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here