INTERVIU CU MAMĂ DE CVADRUPLEȚI: Am aflat la naștere că am 4 copii, până atunci știam că sunt tripleți!

Vera alături de cvadrupleți

This image has an empty alt attribute; its file name is banner-baby-boom.jpg

Am aflat de Vera de pe un grup de mămici cu gemeni, tripleți sau cvadrupleți, dar nicio secundă nu mi-a trecut prin cap că are o poveste cu atâtea emoții. Vera este un adevărat model pentru orice mamă! Felicitările noastre! Atenție, citiți interviul de mai jos cu un pachet mare de servețele în brațe și cu inima deschisă!

 

Fashionmoms.ro: Care este povestea voastră?

Mă numesc Vera, am 31 ani și soțul Vladislav 39 ani. Suntem o familie mare, avem 5 copii, un băiețel de 10 ani, Ionuț, și cvadrupleții, adică o fetiță și 3 băieți: Maria, Nikita, Valeriu și Stanislav, în vârstă de 3 ani.

 

Fashionmoms.ro:  Cum ați aflat că ești însărcinată cu 4 bebeluși?

Vestea că vom deveni părinți de cvadrupleți am aflat-o chiar în ziua când am născut, deoarece de fiecare dată ni se spunea că avem tripleți. Am făcut ecografie de 2 ori,o dată la Chișinău și o dată la noi în Orhei, la ambele mi-au zis că sunt 3 băieți. Am fost foarte șocați, și eu și soțul pentru că nu ne-am așteptat la așa ceva. Noi ne-am dorit să avem o fetiță, iar surpriza a fost cu atât mai mare cu cât printre rude nu avem cazuri de gemeni.

“Auzeam medicii cum vorbeau între ei și acel moment când unul din ei a zis că sunt 4 nu 3. Eu țin minte că am întrebat: Dar măcar o fetiță este? Un medic mi-a zis:  Stai că acum mă uit!”

Fashionmoms.ro: Cum a fost sarcina cu cvadrupleți?

Sarcina am dus-o foarte bine, am fost tratată ca o simplă gravidă. Nu am stat internată în spital și mă simțeam foarte bine. Am născut la 35-36 de săptămâni prin cezariană. Înainte de a fi însărcinată cântăream 58kg, când am născut aveam 90kg .

Fashionmoms.ro: Cum a fost nașterea?

A fost o naștere de urgență. Nu a fost programată, am fost trează, auzeam medicii cum vorbeau între ei și acel moment când unul din ei a zis că sunt 4 nu 3. Eu țin minte că am întrebat: Dar măcar o fetiță este? Un medic mi-a zis:  Stai că acum mă uit! Când mi-a zis că sunt 3 băieți și o fetiță de emoții sau nu știu de ce mi-am pierdut cunoștința. Soțul nu era lângă mine în acel moment, era peste hotare. Sora mea l-a sunat și i-a dat vestea cea mare, după câteva minute de tăcere el îi zice: Tu îți bați joc de mine? Ea i-a răspuns: Nu, Veruța (așa îmi zic acasă) a născut 4 gemeni! Vorbind la telefon el a pornit spre aeroport, iar eu când m-am trezit el era lângă mine.

Fashionmoms.ro: Cum a fost în primele zile?

Am fost externați din spital fix la 18 zile. Primele zile au fost cele mai grele, erau micuți și mă temeam să-i țin în brațe. Băieții cântăreau câte 2 kilograme și fetița 1,500 kilograme. Eram obosită, nu dormeam nopțile, dar în schimb am un rezultat frumos.

Fashionmoms.ro: Cine te ajută în creșterea copiilor?

Mama și cu sora mea mă ajutau de fiecare data. Stăteau cu mine zi și noapte, deoarece soțul este plecat peste hotare și vine mai rar acasă.

Fashionmoms.ro: Care a fost cel mai greu moment?

Cel mai greu a fost atunci când se îmbolnăveau toți odată.

Fashionmoms.ro: Mai ai timp și pentru tine? Cum te relaxezi?

Când erau mici nici în oglindă nu mă uitam. Nu aveam timp pentru mine, nici acum nu am mult, dar ca să mă uit în oglindă îmi ajunge.

Fashionmoms.ro: Cum reusești să îi adormi pe toți patru?

Întodeauna îi adormeam pe picioare. Și acum la 3 ani tot pe picioare îi adorm, pe rând, fiecare își așteaptă rândul.

Fashionmoms.ro: Cum transporți copiii în parc, în mașină, etc?  Cum sunt vacanțele?

În vacanță nu am reușit să mergem încă cu toții. La plimbare mergem cu mașina, pe jos îmi este frică să mă pornesc cu ei toti. Când ne coborâm din mașină, băiețelul mai mare, Ionuț mă ajută, se uită după ceilalți.

Fashionmoms.ro: Ce mesaj ai pentru mamele care au mai mulți copii?

Mămicilor cu mulți copii le doresc sănătate și răbdare multă. Copiii sunt cea mai mare bogăție!

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

Citește mai jos și alte interviuri cu părinți cu povești incredibile:

Când dragostea se întâlnește cu sindromul Down
S-a mutat din țară, pentru un tratament experimental care să îi salveze fetița de o boală necruțătoare
Jurnalista Mirela Voicu: Am pușca pregătită pentru primul iubit al fiicei mele
Depresia i-a schimbat viața! Cum l-a ajutat terapia să facă mobilă de poveste

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here