INTERVIU: Povestea emoționantă a bebelușului care a avut 600 de grame la naștere

Andreea și-a ținut prima dată copilul în brațe la 2 luni. Carina avea 800 de grame

Carina este un miracol, iar Andreea un erou. Când s-a născut, Carina avea doar 600 de grame. Și acum stau și scriu, și apoi șterg și încerc să-mi imaginez ce simte o mamă când își vede puiul cât o palmă. Andreea ne demonstrează că mamele au supra-puteri, ea, mai multe decât oricine poate, iar copiii sunt adevărate minuni. Carina este dovada că există miracole! Mulțumim, Andreea, pentru că ai fost de acord să ne spui povestea ta și sper ca mesajul tău să ajute cât mai multe mame. Meritați toată fericirea din lume!

 

Fashionmoms.ro: Cum a fost sarcina? Cum s-a declanșat nașterea?

Andreea: Sarcina a decurs normal până în săptămâna 22 când mi s-a deschis colul de 6 cm. Am fost internată de urgență la Ginecologie 1 Cluj-Napoca, unde am stat la pat încă 3 saptamani, nu am avut voie să mă misc, având sarcină pelviană. Am născut natural la 25 de săptămâni o fetiță de 600 de grame, 26cm și scor APGAR 2. În primele 2 zile a scăzut 100 de grame, deci am început de la 500 de  grame să creștem.

Fashionmoms.ro: Bebe a avut complicații?

Andreea: Medici au fost foarte sceptici în privința fetiței, nu prea i-au dat șanse la viață, a fost intubată timp de 7 săptămâni de la naștere. A avut retinopatie de gradul 2/3 care între timp s-a vindecat, displazie bronhopulmonară, enterocolită cronică, hemoragie craniană de gr 2. care s-a absorbit în primul an de viață.

Fashionmoms.ro: Care a fost cel mai greu moment?

Andreea: Cel mai greu a fost în primele 7 săptămâni când medicii, după mai multe încercări, nu reușeau să o detubeze și mi-au spus în față foarte relaxați că dacă nu reușesc în 2 zile să o ia de pe oxigen o să moară, nu o sa mai reziste, dar cu ajutor lui Dumnezeu au reușit și au detubat-o, rămânând pe oxigen încă 5 luni de zile în spital. La 6 luni am plecat acasă, a fost o perioada foarte grea, cu multe temeri, dar am reușit până la urmă să trecem peste toate. Facem în continuare terapii de recuperare motorie, cognitiv este bine.

Fashionmoms.ro: Când ai luat-o pentru prima dată în brate pe fetița ta?

Andreea: La 2 luni, avea 800 de grame.

Fashionmoms.ro: Ce vârstă are bebe acum? Are șanse de recuperare totală?

Andreea: Da. Deocamdată nu merge decât târâș, dar o să meargă și în picioare. Trebuie răbdare multă și terapii. Noi facem recuperare de când am ieșit din spital. Carina are acum 1 an și 10 luni.

Eu am crezut că înnebunesc 7 luni în spital și tot timpul cu teama că o să se întâmple ceva rău, că fetița nu o să mai reziste.

Fashionmoms.ro: Ai avut și alte sarcini pierdute sau ai mai născut prematur? Care e explicația medicală?

Andreea: Am mai avut o sarcină pe care am pierdut-o din păcate, un băiețel, la 22 de săptămâni s-a declanșat nașterea, dar din pacate atunci nu s-a mai putut face nimic. Cauza nașterilor premature este uterul infantil fiind mai scurt cu 4 cm.

Fashionmoms.ro: Cât ai stat în spital ai mai văzut cazuri asemănătoare?

Andreea: A mai fost o fetiță de 500 de grame, dar a decedat la 7 luni

Fashionmoms.ro: Ce mesaj ai pentru mamele cu sarcină cu risc sau pentru cele care au născut prematur?

Andreea: Mesajul meu pentru mamele care trec printr-o astfel de experiență este să se roage mult la Dumnezeu pentru puiul lor, să aibă multă răbdare și să încerce să fie cât mai optimiste. Pot să vorbească cu puiul lor când merg la vizită și să nu fie triste când sunt lângă el pentru că ei simt tot și le transmit starea lor. Știu, e foarte greu! Eu am crezut că înnebunesc 7 luni în spital și tot timpul cu teama că o să se întâmple ceva rău, că fetița nu o să mai reziste. Aveam impresia că nu o să mai merg niciodată acasă, că nu se mai termină problemele, dar ce a fost mai greu a trecut și acum suntem bine, mergem pe drumul cel bun!

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

Citește mai jos și alte interviuri cu părinți cu povești incredibile:

-INTERVIU: Povestea femeii care a făcut credit la bancă pentru a avea copii

INTERVIU: Horia Georgescu, dezvăluiri despre viața de familie și relația cu gemenii săi

INTERVIU CU MAMĂ DE CVADRUPLEȚI: Am aflat la naștere că am 4 copii, până atunci știam că sunt tripleți!

INTERVIU: Povestea unei mame care alapteaza un copil de 5 ani

Când dragostea se întâlnește cu sindromul Down

S-a mutat din țară, pentru un tratament experimental care să îi salveze fetița de o boală necruțătoare

Jurnalista Mirela Voicu: Am pușca pregătită pentru primul iubit al fiicei mele
Depresia i-a schimbat viața! Cum l-a ajutat terapia să facă mobilă de poveste

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here