La ce am renunțat de când sunt mamă

Ahh, cafeaua aia amară… Hehe, știu, lista poate fi lungă! Cred că am mai zis-o, eram pregătită să pierd nopțile (ceea ce nu se întâmplă, am un copil care doarme), dar m-am văzut nevoită să renunț la altele:
1.cafeaua de dimineață! – cafeaua aia amară și aproape fierbinte, pe care o savurezi în timp ce te plimbi prin casă în pijamale și încerci să te gândești ce motiv ai să nu te întorci în pat! Cafea este, mi-o face soțul și mi-o lasă pe masă, dar eu apuc s-o beau rece, după vreo 2-3 ore. 2.televizor – îmi plăcea să zapez printre jurnalele de știri, să mă pun la curent cu noutățile, în timp ce savuram cafeaua aia amară și aproape fierbinte! Acum las copilul pe canapea, îi pregătesc biberonul și cântăm ceva ce mie îmi omoară neuronii. 3. alarma de la ceas/telefon – trezirea mi-o dă Vic, în fiecare dimineață, la aceeași oră! Nici nu are rost să-mi programez vreo alarmă că oricum am devenit imună și n-o aud, însă când suzeta se izbește violent de barele pătuțului și apoi de podea….,,wake up, mom, you’re in the army now!”. Din pat, aterizez direct la bucătărie! 4. farfurii – de când cu diversificarea, o duc bine! Vic este generoasă, aruncă (împarte, adică) mâncarea pe pereți, pe gresie, pe mobilă…Mănânc și eu repede ce ajunge pe tăvița de la scaunul ei și ce mai salvez din farfuria ei, înainte să aterizeze, și aia, pe gresie! 5.neuroni – ăștia încep să se ducă încă din sarcină și se pare că nu se mai întorc! Fac liste pentru absolut orice, nicicând un calendar nu mi-a fost mai de folos ca acum, notez TOT ce am de făcut. Uneori trebuie să scriu și în ce zi a săptămânii suntem!…Am scris că am renunțat la cafeaua aia amară de dimineață? Am scris….

1 COMMENT

  1. […] Răspunsul este tot la noi! Evident, să lași copilul să plângă nu este o soluție sănătoasă. Prioritate are el, oricum ai privi lucrurile! Trebuie să fie hrănit, schimbat, culcat, relaxat, să râdă, să se joace, iar tu, mama, ești partenerul lui în toate. De altfel, nici nu prea are cum să descopere și să înțeleagă ce este în jur dacă nu are un ghid, pe tine! Așadar, cât timp este treaz și te solicită, uită de treburi. Zi merci dacă apuci să mergi la wc și să bei o cafea! […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here