Cea mai gustoasă și rapidă mâncare pentru cei mici și nu numai

Mă autodenunț! Nu am timp să stau în bucătărie și nici nu-mi prea place. Când era în facultate mai făceam experimente, dar am fost repede eclipsată de bunătățile făcute de soț (lucky me). De când s-a născut Mândra nu mai am timp să fac niciun ceai, dar cum nu pot să las copilul nemâncat am început să caut rețete gustoase care se fac rapid. Așa m-am specializat în cipsuri de rădăcinoase cu sos guacamole, o minunăție!

Sunt mereu atentă la ingrediente și încerc să cumpăr cât mai multe fructe și legume bio. De când am rămas însărcinată am mereu grijă să citesc bine etichetele și să pun în coș numai alimente sănătoase.

Ca la orice rețetă însă, secretul stă în condimentele pe care le aleg de fiecare dată cu atenție. Le prefer pe cele de la Kamis pentru că știu că sunt autentice. Condimentele de la Kamis sunt aduse direct de la sursă, din 80 de țări, cultivate de special de fermieri care știu exact cum trebuie să îngrijească plantele.

Chiar și Mândra știe cât de importante sunt condimentele și ingredientele sănătoase. De exemplu, pătrunjelul face zulufii frumoși și roșiile ne fac fălcuțele roz 😊. Așa am convins-o să mănânce, după ce ne-am lovit de refuzuri constante luni de zile.

Preferatele rămân însă cipsurile de rădăcinoase. Pe ele pun oregano, usturoi granulat, curry, sare (mândra are peste 2 ani, deci i-am dat liber la puțină sare, așa de gust) și piper mozaic. Pentru noi, vedeta rețetei este boia dulce afumată. Boia este ingredientul care nu lipsește din casă. O folosim la friptură, ciorbe, tocănițe sau sosuri, iar boia dulce afumată este ideală pentru a da gust legumelor, mai ales acum în post.

Iată aici rețeta:

Chipsuri cu avocado

Ai poftă de ceva de ronțăit? Avem la fix ceva pentru tine făcut cu condimente pe alese din sertarul tău special! În al treilea episod, te inspirăm cu chipsuri sănătoase de rădăcinoase cu avocado. 💚 Vezi rețeta detaliată aici: goo.gl/U5ezdC.

تم النشر بواسطة ‏‎Kamis – Viata cu gust‎‏ في الأربعاء، ٥ ديسمبر ٢٠١٨

Nu vreți să știți ce bine miroase în bucătărie și cum se bat toți pentru o porție în plus.

Spor la gătit!

Ți-am pregătit și un CONCURS:

Câștigă un coș de produse selectate din gama Kamis. Dă LIKE la pagina Facebook Kamis și scrie aici, într-un comentariu, o rețetă care să conțină boia dulce afumată. Concursul se derulează în perioada 5.12.2018-12.12.2018, iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți.

SUCCES!

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion Moms! JOIN

 

22 COMMENTS

  1. Pulpe la cuptor ca la KFC
    – 2 kg pulpe de pui cu spate
    – sare si piper
    – un litru lapte batut
    – 200g faina
    – 300g pesmet/panko
    – 4 linguri mix de condimente pentru pui
    – 3 linguri boia afumata
    – sare si piper dupa gust
    – 3 linguri praf de usturoi
    – 3 linguri fulgi de ceapa
    – 400ml ulei de palmier pentru prajit

  2. Supa crema de linte. Se dau pe răzătoarea mandolina doua cepe potrivite, un morcov și doi cartofi potriviți. Se spala bine 250g de linte roșie. Se pune ulei de măsline Intr o cratiță și se călesc legumele și lintea. Se adaugă 2 ardei capia tăiați și trei roșii date pe răzătoare. Se pune o linguriță de boia dulce afumată și sare după gust. Se adaugă 2 litri de apă și se fierbe supa 20-25 de minute. După ce s a fiert o lăsăm cu blenderul vertical. Se servește cu crutoane de pâine. Poftă bună!

  3. Varza calita de post cu boia : doua cape , doi Ardei , doi morcovi se Calesc in doua linguri de ulei , se adauga dupa ce se inmoaie varza lasata la sarat 30 minute . Se amesteca ca sa se amestecw legumele apoi se adauga condimentele : piper , boia si verdeturi uscate . In 15 minute adaugam sucul de Rosii sau bullion diluat in apa si mai lasam la foc inca 10 minute . Apoi Luam oala adaugam foi dafin si o bagam la cuptor inca 20 minute

  4. Pastrama afumata de pui: se taie puiul in jumatate, se pune la marinat in apa, sare, ceapa, foi dafin, piper. Se lasa 2 zile. Apoi se scoate si se da cu ustroi zdrobit si boia de ardei dulce si iute. Se pun la afumat in afumatoare cu lemne.

  5. Pita cu unsoare si boia
    Meri la tara la buna si iei o pita faina coapta in cuptor, cu coaja putin mai tare si cu miezul moale. Tai o felie cat palma. Pui unsoare de porc sau de gasca – fiecare ce are. Separat, tai marunt marunt ceapa rosie, pui putina sare si boia dulce afumata. Amestecam bine. Punem amestecul pe paine si mancam linistiti.
    Pofta buna!

  6. Și la noi boiaua dulce e nelipsita! O punem in aproape orice! Dar cea mai simpla rețetă e cu cartofi 🙂 sunt un fel de cartofi țărănești wedges, îi tai bucăți mai mari, îi stropesc cu ulei de măsline, sare grunjoasa, boia de ardei dulce afumata din belșug și rozmarin.Dam totul la cuptor și încercăm sa rezistam până scoatem tava :-)) De obicei când ne apuca pofta seara, bag cate o tava din asta la cuptor și e sărbătoare în casă 🙂 O sa incerc și rețeta ta cu chipsuri, arata delicios!

  7. Cel mai mult folosesc boia dulce afumata la gulaș de vita. 1 kg gulaș 1 kg cartofi,1kg ceapa,boia,bulion,sare,piper și 1l vin roșu. Calin carnea cu ceapa ,boia ,sare ,piper,cam 50 min la foc mediu ,cu capac și mestecând des. Se pune vinul,cartofii tăiați in4 și ,apa cat sa acopere tot și la foc mic se fierbe până scade.

  8. Mâncare de pipote
    Ingrediente: 4 cepe mari, ulei, o caserola de pipote, apa, sare, piper, boia

    Tai ceapa mărunt, cureti si speli pipotele. Calesti ceapa, pui peste pipotele si le prajesti cam 5 minute, acoperi cu apa si lasi la foc mic. După ce a scazut jumătate din apa adaugi sare, piper si boia (#protip: Nu se adaugă înainte boiaua pentru ca se amărăște mâncarea). Poti sa le mănânci cu pâine, sa faci o mămăligă lângă sau cartofi piure si musai murături (in oțet).

  9. Si noi folosim boiaua afumata la multe preparate. Ne place aroma subtila de fum.
    Dintre toate retetele aleg sa va impartasesc pe cea de muschiulet de casa. Condimentez un muschi de porc cu sare, boia afumata, piper, cimbru, foi de dafin. Il las cateva zile la frigider (in functie de cat de mare e pofta noastra😊), apoi il fierb in zeama de varza. Iese bestial! E bun pentru micul dejun, pentru pus la pachetel intre 2 felii de paine…

  10. Slanina cu boia afumata, sa fim in ton cu perioada aceasta a anului.
    Reteta: se presara boia dulce afumata din belsug dupa ce a fost fiarta in prealabil in zeama de varza cu putin vin, foi de dafin si piper boabe. Se serveste cu o ceapa rosie lunguiata😉

  11. Folosesc boiaua dulce afumata in special la fripturi. Condimentez carnea cu boia afumata, sare, piper, verdeturi uscate si o pun la cuptor. Aroma te imbie la ospat!😊

  12. Costite cu boia dulce afumata
    Se face un sos din 1¼ cana ketchup
    o cana zahar
    2 linguri miere
    ¼ cana apa
    o lingurita otet de mere cu miere
    2 lingurite boia afumata
    2 lingurite mustar iute
    2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica sau doua lingurite praf de usturoi
    Toate astea le punem intr-o craticioara, le amestecam bine bine si le punem la fiert 15-20 minute. Amestecan des, pana avem un sos foarte bine legat. Ungem apoi costitele bine de tot, pe toate partile, cu sosul si le asezam intr-o punga cu fermoar sau o caserola inchisa ermetic. Le lasam la frigider peste noapte.

  13. Cartofii la cuptor cu condimente printre care si boiaua afumata sunt preferatii nostrii. Presaram usturoi granulat, rozmarin, boia afumata…ii massm bine bine cu ulei de masline si “pofta buna”.

  14. Reteta cu boia afumata: sos de ardei copt cu nuca pecan.
    Se curata multi ardei grasi si se ung cu ulei de masline si se presara sare de mare. Se dau la cuptor cam 20-30 minute la 180 grade. Apoi se curata de pielita (dupa ce s-au racit un pic), pulpa ardeiului se amesteca cu nuci pecan si se da la un robot de bucatarie pana devine pasta omogena. Se adauga si boia afumata si piper dupa gust.
    Pasta e minunata pe paine prajita, merge si cu telemea de capra daca nu tii post!

  15. Pui prajit la cuptor-se unge puiul cu ulei apoi se condimenteaza cu boia afumata,sare,piper.Se pune in tava si se lasa 30 min.

  16. Piept de pui in crusta de fulgi de porumb, la cuptor: Pieptul de pui se taie in fasii care se dau prin faina condimentata cu boia, sare, piper, busuioc uscat, praf de usturoi. Se dau prin ou batut cu putin lapte si la urma prin fulgii maruntiti si se dau la cuptorul preincalzit la temperatura medie 35-40 minute. Se servesc cu sosul preferat (de rosii, de usturoi, etc)

  17. Pasta de ou pt bebelusi
    Ou fiert pasat
    Ceapa verde taiata marunt
    Piper
    Boia dulce afumata

    Se amesteca toate si se serveste pe paine prajita facuta soldatei pt bebe.

  18. Muschiulet de porc cu mirodenii si piru de cartofi.
    Un muschiulet de porc se unge cu ulei in care sa pus boia dulce afumată, sare,piper,cimbru, usturoi si verdeturi dupa preferinta. Se pune într-o tava acoperită cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt 40 min la 160°C apoi se ia folia si se mai dă la cuptor pt incaca 20 min ca sa faca o crusta frumoasa muschiuletul. Se taie roadele muschiuletul si se serveste alături de pireu de cartofi cu murături asortate.

  19. Folosesc boiaua dulce afumata la multe preparate cum ar ciorba de fasole,pulpe de pui la cuptor,cartofi noi la cuptor,tocanita,fripturi,chiar si la peste!!
    Mai nou folosesc boiaua dulce afumata si la prepararea humusului; folosesc naut fiert din conserva,aprox. 500 grame;2 catei de usturoi sau usturoi pudra,putina zeama de lamaie,cam 3 linguri,2 linguri de ulei de masline,sare dupa gust,chimion sau tahini,o pasta de susan prajit care mie imi place si boia dulce afumata,cam 1/2 de lingurita!!
    Se adauga nautul,uleiul si usturoiul in blender,eu pasez cu blenderul vertical,daca compozitia este prea groasa,mai adaug putina zeama de la naut,apoi condimentele!!
    Noi servim cu lipii,este delicios!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here