Măști naturale, pentru un ten fin, ca de bebeluș

masti naturale
Photo by Chris Knight on Unsplash
Toate femeile își doresc un ten catifelat, fără riduri, ca de bebeluș. Tratamente cosmetice, masaje faciale, masti naturale, ce nu incercăm ca să arătăm impecabil?! Îi invidiem pe bieții prunci, dar nu le știm secretul. Eu l-am descoperit și vi-l impărtăsesc! Bebelușul meu are, la 10 luni, cea mai fină piele din univers, pentru că are grijă de ea.
Dimineața își face o mască cu pară, banană sau măr! Toate, ecologice, de cea mai bună calitate. Mami le face piure sau i le dă bucăți, iar el le ia cu mâinile, le freacă până se incălzesc în palme, iar apoi le aplică pe față. Pe păr, pe urechi! E atât de generos încât și pereții au parte de măștile lui minune. Uneori are parte și de măști exotice, cu mango, ananas sau kiwi. Îl place mult cea cu mango, e lipicioasă, rămâne pe fălcuțe. La prânz continuă tratamentul. De data aceasta cu legume și carne. Morcov, dovlecel, roșii, cartof dulce, piept de curcan. Uneori își aplică și ficăței de pui. Mască de pate! E chiar o inovație! Cu puțin ulei de măsline, să hidrateze și să îl protejeze de soare, doar după masă iese la plimbare. Castravete, avocado și mămăligă sunt măștile pentru seară. Cele mai importante, de altfel, tenul se odihnește noaptea, celulele se refac! Mami taie un avocado în două. Una dintre bucăți e folosită de bebe pentru mască. Bagă degetele în ea, strânge de câteva ori mânuța, până obține o pastă numai bună de dat pe ochi…știe că acolo apar primele riduri! Apoi, masează bine urechile, fruntea. În timpul acesta, mâinile sunt super hidratate. Nu uită să aplice puțin avocado și pe păr. Masca își face efectul în două ore, până la băiță.
Noi nu am încercat nicio mască pe bază de iaurt, pentru că bebelușul are APLV, dar Mara a lu’ Tomiță e super încântată de combinația iaurt-mamaligă! Cică îi lasă fața fresh. Tot Mara a descoperit că borșul din ciorbă e anti-age! Deh, așa e când ești cel mai mare bebeluș din gașcă!
Vic e cea mai mică, ea de abia a început să experimenteze. Dar Deni spune că preferă masca pe bază de broccoli, pentru efectul de scrub.
Am uitat să vă spun. Măștile astea sunt comestibile, fără sare, bucățele sau păsate. Iar bebelușii încep tratamentul la 6 luni, odată cu diversificarea cică încep să apară și primele riduri!
Spuneți-ne, bebelușii voștri ce masti naturale folosesc și cum le aplică?

3 COMMENTS

  1. La un moment dat, (momentul acela, dat mamelor, de a merge la baie insotite), mi-a explicat Mateiul, pe atunci 1 an si 7-8 luni, ca secretul buclelor lui perfecte si al culorii nisipii a parului sau, atat de invidiata de noi, oamenii de rand, este chiar apa din closet. Si mi-a si exemplificat. N-am putut decat sa-l cred pe cuvant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here