Metode naturale de vopsit ouăle pentru Paște

Paștele acesta este cu alt meniu față de anii trecuți. Pe lângă toate produsele fără lapte, vreau să vopsesc ouă natural. Cu vopsea naturală, pe care o găsim printre ingredientele din bucătărie. De ce?! Pentru că va mânca ouă și copilul meu și vreau o variantă sănătoasă, fără chimicale.
Eu folosesc ouă de la găini crescute la țară, asta pentru că am o sursă sigură, altfel, când rămân fără, cumpăr ouă bio. Înainte de a le vopsi le spăl și le degresez cu detergent de vase. Cele mai frumoase mi se par ouăle roșii. Ca să obținem ouă roșii trebuie să folosim zmeură sau foi de ceapă ori ceapă roșie fierte. Puneți cojile de la 6-7 cepe intr-o oală cu 10 ouă, apoi completați cu apă și oțet, câteva linguri. Fierbeți ouăle și lăsați-le apoi încă 30 de minute în oală. Vreți ouă galbene? Turmenicul este soluția naturală! Sau puteți încerca frunze de morcovi, pe care să le fierbeți în apă, împreună cu ouăle. Frunzele de nuc vopsesc ouăle într-un verde închis, în timp ce frunzele de spanac le colorează în verde ca iarba. Ouăle albastre ori mov nu se obțin doar cu chimicale! Sucul de afine ori frunzele de varză roșie sunt ideale pentru ouă albastre, în timp ce mov obțineți cu sfeclă roșie fiartă. Secretul este să puneți oțet în apa în care fierb ouăle, împreună cu ”vopseaua” naturală. La final, ungeți ouăle vopsite cu ulei, pentru luciu. Am găsit și un clip interesant, cu mai multe variante de ”vopsea” naturală și cu pașii care trebuie urmați. Unele metode sunt diferite de cele descrise de mine, așa că vă puteți inspira și de aici: Tip and tricks: dacă aveți copii mai mari și vor să vopsească și ei ouă, luați-le hârtie creponată. Nu e naturală, dar măcar nu există riscul să se ardă cu apa fierbinte. Puneți hârtia creponată în oțet, apoi înfășurați ouăle și lăsați-le 30 de minute. Copiii vor fi încântați de rezultate! Sau o altă metodă de vopsit cu hârtie creponată, în clipul de aici: Aștept poze de la voi cu rezultatele! Și, nu uitați atunci când pregătiți meniul de Paște pentru bebelușii voștri: sarea nu este bună pentru copii, până la 2 ani, iar apa nu este necesară până la 6 luni! Diversificarea este un pas greu, dar nu imposibil.

1 COMMENT

  1. […] Aici aveți metode naturale prin care să vopsiți ouăle pe care le vor mânca bebelușii voștri de Paște. Nu uitați! Fără sare si zahăr până la 2 ani, iar mierea poate fi introdusă în preparate după vârsta de 1 an. Nici de apă nu au nevoie bebelusii, până nu încep diversificarea, la 6 luni. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here