INTERVIU: Depresia i-a schimbat viața! Cum l-a ajutat terapia să facă mobilă de poveste

În urmă cu 6 ani credea că are totul. Ceva rău s-a întâmplat și viața i s-a schimbat pentru totdeauna. Mulți îl cunoașteți de pe facebook, face mobilă de poveste ! Da, Claudiu conduce acum o afacere de succes, însă totul a pornit de la o dramă în familie. Claudiu și-a spus povestea tulburătoare aici, pe FashionMoms.

Claudiu: Aveam o patiserie, dar ca hobby făceam căsuțe, dulapuri pentru copiii mei, mă relaxa enorm. În urmă cu câțiva ani am trecut printr-o depresie cruntă, am fost la psihiatru. Acesta m-a întrebat ce mă relaxează și m-a îndemnat să stau mai mult în atelier. Așa s-a născut ideea de a face mobilă pentru camerele copiilor.

TATĂ SINGUR CU TREI COPII

FashionMoms: Ce v-a provocat depresia? Și cum anume v-a schimbat viața?

Claudiu: În urmă cu 6 ani s-a născut al treilea copil, cu o malformație la creier. Am fost devastați, am făcut o depresie cruntă. Imaginați-vă, am fost peste tot cu el. Un neurolog cu experiență din Capitală ne-a spus, verde-n față, că băiatul nu va apuca să împlinească doi ani! Nu tu consiliere, nimic! Direct ne-a spus. Uite că are șase ani! Însă situația asta ne-a afectat relațiile în casă, cu soția. Am început să merg la psihiatru, nu mai puteam. Acesta mi-a recomandat să stau mai mult prin atelier, dacă mă relaxează. Aveam o patiserie, m-am gândit s-o vând și să mă apuc de o afacere cu lemn. Soția nici nu a vrut să audă: ,,Ce faci, cum o să câștigi bani? toată lumea face mobilă…”. Prietenii și rudele, la fel: ,,Există Dedeman, Mobexpert, Ikea, cine crezi că va cumpăra mobilă de la tine?”. ,,O să fac ceva ce nu este pe piață!”, le-am spus.

FashionMoms: Până la urmă v-a înțeles soția?

Claudiu: Soția, mama copiilor, m-a părăsit fix acum doi ani! Mă credeți că atunci când ne-a lăsat nu știam nici ce le place să mănânce? Trei copii, gândiți-vă! Aveau 9, 7 și 4 ani. Dar ne-am descurcat, acum am bonă pentru copii, cel mic face tratament, iar eu și fosta soție ne-am refăcut viețile. Foarte greu mi-am revenit din depresie, dar munca în atelier m-a ajutat enorm.

POVEȘTILE CU SUFLET DIN SPATELE UNEI AFACERI DE SUCCES

Nu cred că este copil să nu-și dorească o căsuță în copac! Claudiu a adus căsuțele chiar în camerele celor mici, iar rezultatele sunt spectaculoase. ,,Când văd reacțiile copiilor, bucuria după ce le fac căsuțele…nu pot descrie sentimentul!”.

FashionMoms: Cum au fost primii clienți?

Claudiu: Prima căsuță a fost pentru o fetiță, Sânziana. Avea 9 ani și dormea cu părinții, nu concepea să doarmă singură! După ce i-am făcut căsuța, și-a dat părinții afară din cameră!

,,Când a văzut căsuța, fetița a început să vorbească…pentru prima dată în trei ani!”

Claudiu: A doua căsuță a fost pentru o fetiță cu autism. Ariana avea trei ani și spunea doar ,,mama” și ,,tata”. Părinții mergeau cu ea la terapie, însă nu se întâmpla nimic. În ziua în care am ansamblat căsuța, după ce a fost gata, fetița s-a dus imediat lângă ea și a început să o mângâie și să spună ,,căsuța mea, căsuța mea”. Părinții au izbucnit în plâns dar mă grăbeam, nu am vorbit atunci. M-au sunat după două zile să-mi spună că fetița lor are autism și că până atunci, în trei ani de viață, nu vorbise! Și că au mers la logoped și medicul a rămas șocat! Fetița nu se mai oprea din vorbit! Căsuța a avut un efect de declic!

Povesteam intr-o postare zilele trecute ca nu am sa uit niciodata reactia unui copil cu sindrom asperger ( autism) care cand si-a vazut casuta..pur si si simplu a inceput sa vorbeasca ..cu casuta …vorbim de un copil care spunea 3 cuvinte pe saptamana si pur si simplu nu se mai oprea din vorbit….priviti si voi ..:)Multumesc Doamnei Vero pentru film 🙂

تم النشر بواسطة ‏‎Tamplar Lemn Constanta‎‏ في الأربعاء، ٣١ أغسطس ٢٠١٦

,,WE SHAKE THE IDEA AND WE BRING IT TO LIFE”

FashionMoms: De unde acest motto pentru afacerea cu mobilă de poveste?

Claudiu: Este din realitate. Clientul are o idee, vrea ceva dar nu știe exact ce anume, eu îl ajut. Preiau ideea clientului și o dezvolt. De multe ori nu știe exact cum va arăta căsuța! Se uită la celelalte modele, se inspiră, ne gândim, căsuțele ies unicat! Am observat că părinții au tendința să aleagă ce culori preferă ei, să amenajeze camera așa cum și-ar dori să fie pentru ei, nu pentru copii. Așa că, de multe ori, întreb copilul: ,,ia spune-mi, ce culori preferi? roz? păi roz să fie!”. Un băiețel și-a dorit mult o anumită nuanță de verde, ceva ,,ca broasca”, am căutat în paletar și am găsit-o!

Siguranța înainte de toate

Claudiu: Lucrez numai cu lemn masiv, este mult mai sănătos. În timp, palul poate să provoace diverse afecțiuni. Am trei copii, am observat când cad, când se accidentează, de aceea sunt atent la colțuri, să fie rotunjite, totul este gândit să fie sigur pentru copii.

 ,Oamenii strâmbă din nas când aud de tâmplar”

Claudiu: La noi în România este o problemă, nu există respect față de meserie. Când aud de ,,tâmplar” unii au o reacție…există snobism! Dar clienții mei sunt oameni care au un anumit nivel de educație. Am primit oferte și din străinătate. V-am spus, pentru mine este o relaxare. Și am un entuziasm, de câte ori încep o lucrare nouă….abia aștept să văd produsul final, în culori! Însă refuz să fac scări, rafturi, să montez uși….Asta este bucățica mea la care ma pricep foarte bine și atât.

Camera copilului capătă, cu siguranță, personalitate, atunci când Claudiu își pune amprenta. Pentru început, însă, înainte să vină bebe, este bine să te ghidezi după o listă, să nu uiți ceva important! Iar când te gândești cum să decorezi camera bebelușului, iată niște idei simple și de efect!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here