Oda gecii de puf. Cum alegem geaca în care nu înghețăm nici când e ger

Anul acesta am descoperit geaca de puf și bănuiesc că la fel de fericit a fost și Columb. Toată iarna nu am ieșit din ea și de obicei am pus pe sub doar un tricou! Da, am trecut iarna în tricou! Când ajungeam în parc și o dădeam pe Mara jos din sistem se zburleau toate mamele.
Geaca asta e o minune. Am luat-o de la Zara, este lungă aproape de genunchi, are o glugă mareee, este și elegantă și sport și are buzunare încăpătoare căptușite cu fleece, adică să țină și de cald când bagi mâna. Modelul este perfect pentru babywearing. Se închide cu fermoar, apoi cu capse, e suficient de mare cât să intre în ea și copilul în sistem, dar dacă sunt singură se închide perfect pe mine și e chiar un pic cambrată. Am fugit până acum de gecile cu puf pentru că aveam senzația că o să arăt ca un om de zăpadă în ele. Greșit! Grecile cu puf sunt chiar mai subțiri decât o geacă normală, dar țin mult mai bine de cald. Acum să vă spun cum trebuie să alegeți o geacă bună:
  •  cantitate de puf (izolația fill power) este exprimată printr-un număr: 300, 500, 400, etc. De exemplu, 500 are o geacă de zi cu zi, și peste 700 o geacă scumpă și adevărată de munte.
  • de unde provine puful: în acest caz gâsca este mai bună decât rața, a mea e rață, dar tot e bună
  • proporția de puf /pene: proporția de puf trebuie să fie mai mare decât cea de pene, cu cât mai mare cu atât mai bine. Pe a mea scrie 70/30
Dezavantajele gecilor de puf:
  • nu rezistă la umezeală. Eu am ieșit pe ninsoare și pe ploaie cu umbrela, dar nu m-am făcut fleașcă și a rezistat bine.
  • sunt scumpe
  • necesită curațare specială

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here