Până la cinci ani am crezut că mă cheamă…

Taci Odată…

Chestia asta am găsit-o scrisă la un loc de joacă. Nu ştiu cine a inventat-o, dacă totul a pornit de aici . Dar de atunci mă tot gândesc: oare de câte ori le spunem copiilor, repetitiv, fără să procesăm prea mult, cuvinte care rămân undeva şi dor : lasă-mă-n pace, taci din gură, eşti culmea, mă faci cu capul, îmi mănânci ficaţii? Sunt câteva expresii, blânde pe lângă cele pe care le aud personal sau pe care le citesc în mediul online. Şi nu este vorba doar despre primii cinci ani.

Vrem respect, înţelegere, apreciere, iubire. Pretindem dar dăm? Dăm mereu, aşa cum aşteptăm în schimb? Că se prăbuşeşte lumea pe noi la cel mai mic tantrum sau dacă nu vrea să se îmbrace, să mănânce, să doarmă. Avem aşteptări tot mai mari pe măsură ce cresc, deşi nu ne place să recunoaştem asta mereu. Şi răbufnim.

Ieri am făcut ca dragonul. Aveam ceva de scris, mi-a stins calculatorul. Eram concentrată să mă documentez, să nu greşesc ceva, şi-a pus picioarele pe tastatură. I-am spus să mă lase în pace, că eu am de MUNCĂ (teribilul cuvânt pe care îl folosesc de când am reînceput serviciul). Recunosc, am scos câteva octave. În timp ce o ţineam în braţe şi scriam. Nu mă cunoaşte aşa, dragon. Dar mă iubeşte. Şi a început să râdă. M-a dezarmat. Nu e problema ei că eu mi-am suprapus activitatea peste timpul nostru de joacă. E fix problema mea. Dragonul este o metaforă folosită în cazul ei, când ne mârâia, nemulţumită. ,,Iar faci, iubita , ca dragonul? Mrrrr”. Apoi ne-am ascuns şi noi în spatele metaforei, când depăşim o limită. Ca să n-o ,,panicăm”. Şi asta este iar strict problema noastră.

Hai în grupul Fashion MomsJOIN!Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here