Produse eco si noi pentru “acea perioada a lunii”. Cu ce inlocuiesti clasicele tampoane

Probabil ca am trait pe sub pamant pana acum sau nu m-a interesat suficient de mult subiectul, dar la capitolul tampoane habar n-aveam ca exista atat de multe produse eco pentru perioada menstruatiei. Dupa ce am nascut a inceput sa ma intereseze mai mult subiectul. Iata ce produse am gasit pentru perioada de “red alert”.

1. Cupe menstruala. Este un dispozitiv din silicon care se introduce in vagin pentru a colecta fluxul menstrual. Sunt mai multe marci disponibile pe piata, pot fi cumparate din Romania sau de pe site-uri din afara gen Amazon. Cupa menstruala costa in jur de 20-30 de euro si are o durata de viata chiar de 10 ani!!

2. Chilotii Thinx. Sunt chiloti absorbanti special ganditi pentru perioada menstruatiei, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa purtati clasicele absorbante sau tampoane. Sunt sexy si gasiti inclusiv modele tanga. Chilotii produsi de comania Thinx se pot spala la masina de spalat sau manual. O pereche costa in jur de 30-40 de euro.

3. Absorbante textile. Arata ca aborbantele normale, dar sunt realizate din materiale naturale. Pot fi spalate si reutilizate. Absorbantele textile sunt o solutie pentru femeile cu alergii sau care au iritatii din cauza produselor de unica folosinta. Absorbantele textile pot fi folosite atat in perioada menstruatiei, cat si ca protectie zilnica. O bucata costa in jur de 20-30 de lei.

4. Chiloti de lana sau bambus. Lana absoarbe umezeala, este antibacteriana si inlatura mirosurile neplacute. Totusi chilotii de lana nu pot fi purtati fara absorbante/tampoane/cupa, insa te ajuta sa te simti mai confortabil in acea perioada a lunii. O pereche costa in jur de 50-80 lei.

Ai testat variantele astea?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here