Sfaturi utile înainte de a pleca cu copiii în vacanță

Cu toții ne dorim o vacanță fără griji, fără peripeții și în care copiii să fie sănătoși. Sunt însă situații care nu mai depind de noi: accidente, dezastre, greve, situații nepărevăzute etc. Ne pregătim să plecăm în vacanță și tocmai am citit despre incendiile din Grecia, așa că ne-am pus pe documentat și am adunat câteva sfaturi.

  1. Informați-vă pe site-ul Ministerului de Externe despre condițiile de călătorie din țările în care vreți să plecați în vacanță. Verificați dacă există alerte de călătorie și respectați sfaturile emise de autorități. Tot aici sunt anunțate și eventualele greve ale companiilor aeriene, dezastre, atenționări de vreme extremă, stări de conflict sau de război, practic toate situațiile care te-ar putea pune în pericol.
  2. Încheiați o asigurare bună, care să acopere cheltuielile în caz de boală, spitalizare, pierdere bagaje, greve și chiar returanarea banilor în cazul în care nu mai poți să pleci în călătorie din diverse motive.
  3. Verificați starea vremii indiferent de anotimp. Schimbările bruște de temperatură sau fenomenele meteo extreme îți pot ruina vacanța în câteva minute.
  4. Notați-vă datele de contact ale celor mai apropiate ambasade (sau consulate). În caz de nevoie nu ezitați să cereți ajutor.
  5. Faceți o listă cu cele mai apropiate spitale. În caz de Doamne Ferește nu mai pierdeți timpul cu căutatul și mergeți exact unde aveți nevoie.
  6. Luați legătura cu gazda sau cu reprezentanții hotelului unde vă cazați și întrebați dacă sunt probleme în zonă, așa poți să eviți greve, invazii de insecte, inundații, orare speciale în zilele de sărbătoare, etc.
  7. Verificați dacă în țara în care vă duceți trebuie să faceți vaccinuri împotriva diverselor boli contagioase.
  8. Verificați lista produselor care sunt interzise să fie introduse în țara respectivă. De la produse din carne la….ghiocei, de exemplu 🙂

Citește AICI și alte articole din secțiunea VACANȚE ȘI CĂLĂTORII!

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here