INTERVIU: Mentorul spiritual care te ghidează ca mamă și ca femeie

drepturi de autor: Alexandra Bălănuță

Pe Alexandra Bălănuță am ,,cunoscut-o” online, mi-a atras atenția modul în care scrie. Are o profunzime a ideilor care atrage, care convinge, îți transmite că este persoana aceea care te ascultă fără să te judece. Și chiar face asta! Alexandra este mentor spiritual și nu numai. Nu chiar psiholog dar pe aproape. Și-a propus să ajute și să îndrume mamele aflate într-un impas sufletesc, mamele prinse între rațiune și simțire, femeile care-și caută punctul de echilibru în timp ce traversează minunata perioadă a maternității.

FashionMoms: Cum ți-ai descrie proiectul ,,Constellation Motherhood“, care este scopul său?

Alexandra: Constellation motherhood este un blog în care scriu despre viața de mamă dintr-o perspectivă boemă, folosind subiecte precum astrologia sau meditația. Pun accent pe o abordare instinctuală și naturală, dar aducând toate aceste tehnici spirituale în zilele noastre, integrându-le în noua noastră viață contemporană tehnologizată. Scopul meu este de a întinde o mână și de a ajuta prin metode care nu sunt atât de cunoscute sau accesibile tuturor. Eu mă ofer să le simplific pentru că mă pasionează și consider că pot fi de mare ajutor mamelor.

FashionMoms: Cât ai lucrat la concept (cum s-a născut ideea, cât a durat până să o vezi realitate)?

Alexandra: Ideea a pornit cu trei ani înainte să devin mamă, știam că vreau să deschid un blog să scriu despre subiectele care mă pasionează, dar îmi lipsea un subiect central, un focus. După ce am născut, totul a căpătat sens. Mi-am găsit piesa lipsă din puzzle. A mai durat un an până mi-am făcut curajul să îmi fac publice interesele și mesajele, iar de atunci mi-a luat jumătate de an în care am muncit cu mult drag și atenție la concretizarea blogului, m-am ocupat de tot singură, încet încet (cât mi-a permis programul de somn al fetiței), de la branding, la webdesign și grafică. Încă este un work in progress, urmează să pornesc și un grup de Facebook pentru a comunica ușor și direct cu alte mame și un canal de YouTube.

arhivă personală

FashionMoms: Cât s-a dorit a fi un jurnal al propriei călătorii și cât un ghid al călătoriilor altor mame? (spiritual vorbind)

Alexandra: Nu le pot separa, sunt genul de om care caută prin propriul drum să ofere lumină și pentru ceilalți, atât cât pot. Îmi accept limitările și cred că nu voi putea niciodată să fiu perfect obiectivă, așa că rămân sinceră și deschisă cu propriile lecții întâmpinate în dorința ca și alte femei să se regăsească în ele.

FashionMoms: Ce tip de mame te urmează (aici cred că tu poți face un profil)?

Alexandra: Am cunoscut multe femei diferite și frumoase de când am devenit mamă. Cred că factorul care ne leagă este că avem orizonturi deschise și un spirit liber. De asemenea probabil cel mai bine relaționez cu mamele pasionate de subiectul întoarcerii la ”natură”, care caută metode spirituale de a-și îmbogăți experiența maternității. În rest, trăsăturile și pasiunile diferă, dar m-am bucurat mult să văd foarte multă curiozitate pentru subiectele pe care le prezint chiar și din partea unor mame care nu sunt neapărat tipul ”hippie”.

FashionMoms: Ce înseamnă să fii mentor spiritual? (apropo de licitația organizată într-o comunitate de mame)

Alexandra: Ca mentor spiritual, eu mă ofer să ghidez folosind tehnicile pe care le stăpânesc eu cel mai bine (astrologie, numerologie, cristaloterapie, meditație). Devin un soi de majoretă personală! Vreau să încurajez și să susțin potențialul oamenilor cu care lucrez, să îi ajut să înțeleagă laturile lor negative, de unde pornesc și cum pot fi vindecate, să capete încredere în sine și echilibru. Pornesc prin a prezenta astrograma natală, discutăm temele principale ale personalității și, în funcție de subiectul care preocupă cel mai mult, vedem dinamica relațiilor cu cei din jur, sau verific mișcarea planetelor din perioada următoare și cum poate folosi aceste predispoziții pentru a-și îndeplini obiectivele. Și desigur, ofer o glumă, un sfat și voie bună cât cuprinde. Nu știu cât este de etic, dar mie îmi place și ajung să mă împrietenesc pe drum cu oamenii pe care îi ajut.

FashionMoms: Cum comunici cu cei care îți caută ajutorul? Doar online sau/și la o cafea?

Alexandra: Înainte să o am pe Eva, ieșeam la o cafea, încă mi se pare o metodă excelentă, dar trebuie să recunosc, acum nu mai am o astfel de disponibilitate la îndemână și sunt multe mame care nu o au. Acum cu majoritatea discut online sau telefonic și vom mai vedea pe viitor când ne cresc și copiii.

FashionMoms: Cum este feedback-ul venit de la mame, am văzut că ești o ,,colecționară” de aprecieri frumoase, pozitive?

Alexandra: Sunt genul de om care ține foarte mult la ceilalți și contează enorm pentru mine ca prezența mea în viața lor să fie una pozitivă. Muncesc tot timpul să nu încurc, rănesc sau afectez în vreun fel pe un altul. Îmi place să clădesc prietenii și legături autentice, astfel că mă bucur mult că primesc un feedback general pozitiv. Iar când primesc feedback negativ, fie mă străduiesc să repar ce am greșit, dacă este vina mea, sau să clarific neînțelegerea, dacă aceasta există. La sfârșitul zilei nu vreau să las loc de confruntări și nemulțumiri.

FashionMoms: Ce te inspiră, ce te motivează, ce te ridică și te face sa mergi înainte? Ai o mantra preferată? (preluată sau proprie creație)

Alexandra: Eu sunt un ”people person” până în măduva oaselor. Cel mai tare mă motivează să inspir și să ajut, să ofer sprijin emoțional. Astfel că ajung să primesc și eu inspirație și motivație din interacțiunile zilnice pe care le am cu oamenii. Acum, pentru că majoritatea timpului meu îl petrec alături de fetița mea, mă îmbogățește foarte mult redescoperirea lumii cu ea. Ca adulți, trăim foarte deconectați de la propria viață, funcționăm mecanic, avem obișnuințele noastre și nu mai vedem bucuria lucrurilor simple. Motto-ul meu personal (preluat), este ca oriunde merg, să curăț buruieni și să plantez o floare acolo unde florile pot crește. Dacă pot să iau o supărare de pe umerii cuiva, vreau să o iau, dacă e loc de însămânțat flori, voi încuraja și asta. Simt că lumea are nevoie de mai mulți oameni care să se încurajeze și susțină reciproc, de mame, de grijă.

arhivă personală

FashionMoms: Având în vedere pasiunea ta, oamenii te pot socia mai degrabă cu un fin ascultător sau cu un psiholog?

Alexandra: Câte ceva din ambele, eu am o atitudine mai degrabă deschisă și prietenoasă, mă implic și personal, dar întreaga călătorie se simte ca o terapie într-adevăr. Depinde foarte mult și de drumul fiecăruia și de ce are nevoie, care este personalitatea persoanei în cauză. Nu am crezut niciodată în soluții universale, prefer să fiu adaptabilă.

FashionMoms: Care este drumul tău? (căci destinația nu cred ca și-o știe nimeni, cu adevărat)

Alexandra: Într-adevăr, greu de marcat o destinație, dar am busola spre Nord și mi-am propus ca în drumul acesta să redescopăr rădăcinile noastre și să transform felul cum este percepută această dificilă și instinctuală parte a vieților noastre: primii ani de viață, de acasă, atât pentru copil cât și pentru mamă. Vedem unde vom ajunge mergând pe aici.

Acum, că sunt mamă, cred cu tărie că orice femeie care dă naștere are nevoie de un ,,trib” al ei care să o sprijine, să o îndrume frumos și sănătos. Când nevoia aceasta este înțeleasă greșit, mama ajunge să traverseze o perioadă dificilă, despre care am discutat în cadrul primului seminar FashionMoms.


Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion MomsJOIN

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here