Sondaj: Efectele alăptării prelungite. Cum este influențată dezvoltarea fizică și psihică a copilului

Sunt foarte puține informații și studii despre efectele alăptării prelungite, însă, din păcate, sunt foarte multe mituri și sfaturi fără nicio acoperire, din nicio sursă, care pun la zid alăptarea unui copil peste vârsta de 2 ani.

 

 

 

 

 

Cert este că OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni, apoi continuarea alăptării până și după vârsta de 2 ani, fără a pune o limită de vârstă. Dacă citești surse credibile, sănătoase și oficiale, afli că alăptarea are zeci și zeci de beneficii. Dacă pleci urechea la sfaturile băbești o să afli că alăptarea strică dinții, îi strâmbă, copilul nu se satură și rămâne mic și în plus și obsedat sexual dacă suge prea mult.

Decizia de alăpta sau nu aparține fiecărei mame. Fiecare decide asupra propriului corp și spre binele propriului copil.

Am fost curioasă să văd cum arată alăptarea prelungită, direct de la mame, așa că am făcut un sondaj de opinie pe grupurile de parenting de pe Facebook.

Mulțumesc celor care au decis să găzduiască sondajul pe grupurile pe care le administrează și, de asemenea, mulțumesc din suflet celor aproximativ 500 de mame care și-au răpit din timp pentru a completa chestionarul.

Iată rezultatele:

79% dintre mame au declarat că cei mici nu au carii și doar 16% au semnalat probleme ca tartru, demineralizare sau carii

91% dintre copiii alăptați prelungit nu au dinții strâmbi, și doar 4% dintre cele 500 de mame care au răspuns chestionarului au semnalat această problemă.

81% dintre copii nu au folosit tetine, în timp ce 16% au folosit suzeta sau biberon.

94% dintre cele 500 de mame care au răspuns chestionarului consideră că alăptarea prelungită nu are un impact negativ asupra psihicului copilului, 2% cred că cei mici ar putea fi afectați și 4% au bifat că nu-si dau seama încă.

70% dintre mame au răspuns că bebelușii lor nu au deficiențe de dezvoltare, iar cele mai multe au apreciat că dezvoltarea copiilor este peste medie și medie.

Cele mai multe mame care au încheiat alăptarea au spus că aceasta a fost prin înțărcare blânda, autoînțărcare pe locul doi și înțărcare bruscă pe ultimul loc.

Vârsta la care s-a încheiat alăptarea: cei mai mulți între 0-2 ani, apoi 2 ani, 3 ani, 4 ani și 5 ani+ (2%)

Autoînțărcarea, în cele mai multe din cazuri, a intervenit la 0-2 ani, apoi în intervalul 2-3 ani. Acest rezultat mi s-a părut foarte interesant pentru că trăiam cu senzația că cei mici se pot autoînțărca abia spre “majorat” 🙂

Dacă aflați de studii recente și credibile despre efectele alăptării prelungite, fie ele bune sau rele, vă rog să le lăsați în comentarii. Mulțumesc!!

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion Moms! JOIN

  • CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE DESPRE ALĂPTARE:

10 pași spre o alăptare de succes! Ultimele recomandări ale OMS 

Alăptarea exclusivă și diversificarea corectă, esențiale în lupta cu pneumonia 

De ce nu trebuie să le dăm apă bebelușilor alăptați exclusiv. Date oficiale 

Fotografii spectaculoase cu mame care își alăptează pruncii

INTERVIU: Cum arata alaptarea în tandem, cu doi sau chiar trei copii!

INTERVIU: Povestea unei mame care alapteaza un copil de 5 ani 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here