Sfânta Căciulă cea de toate zilele

Căciula e tradițională la români, nu ia, da?

Anul acesta am fost în vacanța în Amsterdam la sfârșitul lunii aprilie. Maxim 12 grade erau la ei și un vânt….În parc era o fetiță în maiou, colanți și în picioarele goale.

Blondă, finlandeză, frumoasă și nu-și târa mucii după ea cum fac ai noștri cu geaca pe ei la 20 de grade. Mama lor de nordici, ia să vină ei în luna august mai la Sud-Est, să-i vedem, ce mai pun pe ei atunci?

 

 

 

 

 

Mă autodenunț. A mea era singura viețuitoare din tot Amsterdamul cu căciulă. Ea și mă-sa. Jur că îmi era frig, și dacă mie mi-e frig, îi e și ei, așa am hotărât eu de comun acord cu mine.

Olandezii își plimbau copiii pe vremea aia pe bicicletă cu pletele în vânt. Și bătea un vânt….Era unul, mititelul de el, cu falcuțele roz, părul fixat pe spate de la vânt, ochiii îi ținea mai mult închiși și nici urmă să fie bolnav.

Ai noștri în țară la început de mai nu dăduseră combinezonul de astronaut jos de pe ei.

Sâmbătă a fost foarte frumos, vreo 22 de grade. În parc toți copiii aveau căciulă în cap. Mai oamenilor, da în casă le dați căciulă? Că eu atât am în casă, 22 de grade. Unii aveau căciulă de lână dublată cu fleece, adică ce i-am dat eu Zânei când a fost ger astă iarnă. Alții cagule. Pufoaice, cizme până la genunchi și hanorac fleece pe ei. Nu exagerez. Serios. Voiam să fac o poză, dar știți voi GDPR și alte alea.

Eu îi dau căciula la sub 15 grade. Nu am un termometru în buzunar pe care îl consult ca pe ceas, ci pur și simplu îi pun o căciulă în cap atunci când simt și eu nevoia. Este foarte important să-ți îmbraci copilul corect, și nu o zic eu, ci doctorii chiar.

“Părinții români fac o mare greșeală în ceea ce privește îmbrăcarea copilului. Ei își înfofolesc copiii cu haine groase, ceea ce duce la supraîncălzire și îi sensibilizează pe micuți, făcându-i chiar mai vulnerabili la viroze. Atât timp cât nici noi nu simțim nevoia să ne acoperim capul cu ceva la o anumită temperatură, nici copiii nu au nevoie de caciuli”, spune reputatul pediatru dr. Ana Culcer într-un interviu.

Dr. Ana Culcer recomandă să-i puneți copilului căciulă la sub 18 grade. Mie mi se pare destul de cald la 18 grade, dar contează foarte foarte mult temperatura resimțită.

Important e să reținem că nu răcim de la frig, ci de la viruși și răcim și vara. Dacă am răci de la frig, nu ar mai exista eschimoși 🙂

Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here