Superstiții periculoase în creșterea copilului! Ce făceau părinții și bunicii noștri și nu e bine să faci și tu!

De când am născut am primit o grămadă de sfaturi despre creșterea copilului, multe superstiții, periculoase sau inutile. Nu știu de unde au scormonit părinții și bunicii noștri așa ceva, unele sunt de-a dreptul barbare. Cred că superstițiile n-au ce căuta în creșterea copilului!

  1. Să nu scoți copilul din casă până la botez și să nu-i spui pe nume tot până atunci. O prostie, vă zic eu că dacă îi spui “bibiloi” și îl ții încuiat între patru pereți câteva luni nu devine nici mai frumos și nici mai deștept.
  2. Să nu-l tunzi până la un an când îi iei moțul. Tunde-l fără grijă dacă insiști. Eu sincer nu mi-aș tune copilul nici dacă ar fi băiat până la o vârsta la care să nu facă scandal la frizer.
  3. Să nu-i tai unghiile copilului până la nu știu câte luni/botez. E mai bine să se zgârâie până la sânge pe față, nu?
  4. Copilul întors la sân se deoache. Mda, și devine vârcolac, nu?
  5. Băieții alăptați prelungit devin obsedați. Oh, da, am auzit-o și pe asta. Cică la fete nu ar exista riscul ăsta 😊 Și mai sunt o grămadă de mituri despre alăptare.
  6. Să nu cumperi nimic până nu se naște bebe. Asta ar presupune ca în primele zile în loc să te liniștești să alergi după tot ce-ți trebuie, cu o listă lungă în brațe. Nu pare o idee buna!
  7. Băița de după botez. Pe mine m-a omorât treaba asta. Mai mult murdărești copilul decât să-l speli. Băița trebuie să fie un moment de relaxare. În funcție de obicei, pui acolo în apă tot ce-ți trece prin minte inclusiv bani murdari, bijutriile tușicii Vasilica, ulei, petale, zahăr, orez. Mai lipsește să pui totul la foc mic și gata ciorba. Eu nu am fost de acord cu așa ceva. Nu-i aduce niciun beneficiu copilului, ba mai mult, îl stresează, plânge și îl agită inutil. Și apropo, băița asta nu are nicio treabă cu religia și credința.
  8. Pune ceva roșu, la fete, că cică la băieți norocul vine cu albastru. Eu nu cred că bebe este mai norcos dacă îi faci un moț într-o culoare anume.
  9. Încalță copilul cu pantofi mai mici ca să nu-i crească piciorul. Ăsta, alături de alte obiceiuri periculoase în creșterea copilului!
  10. În sarcină, să nu te uiți la ceva urât că iese copilul așa. Da, da, și mai sunt o gramadă de mituri în sarcină!

Tu de ce superstiții ai auzit? Ce respecți și ce nu?

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here