Cum am supraviețuit cu răceala din acest sezon. Câteva trucuri pentru tine și bebe

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Răceala nu ne-a iertat nici pe noi. Am tot fugit de oameni bolnavi, dar până la urmă răceala ne-a prins pe amândouă și ne-a terorizat vreo 5 zile. Muci, febră, tuse, roșu în gât, iar eu am primit ca bonus de performanță niște dureri de cap.
Mara refuză orice tratament pe gură, își face scârbă și vomită, e o întreagă tragedie, așa că ne-am rezumat doar la ce a acceptat mai mult sau mai puțin cu forța: supozitor, aerosoli, lavaj cu apa de mare și aspirat, picături și spray pentru gât. Nu o să vorbesc despre ce medicamente a luat Mara pentru că asta stabiliește medicul, nu internetul, dar o să vă spun la ce trucuri am apelat ca să ne facem bine mai repede și să supraviețuim cumplitei răceli (mare lucru n-a fost, dar pentru Mara orice muc e o tragedie)
  1. Este foarte important aerul din cameră. Am aerisit foarte des, temperatura am lăsat-o mai mică (la noi temperatură mică în cameră înseamn- 22-23 de grade), am folosit umidificatorul pentru a avea o umiditate undeva la 50%.
  2. Salin 2 a bâzâit aproape non-stop la capul patului (mai puțin la somn pentru că ne deranja). Salin e un aparat care ventilează aerul printr-un filtru cu sare. Probabil face el ceva bine din moment ce ne-am mai revenit cu mucii după ce l-am băgat în priză.
  3. Am tot picurat ulei de eucalipt pe un prosop pe care îl țineam lângă noi. La capitolul arome îmbietoare într-o seară am tăiat o ceapă în patru și am lăsat-o pe noptieră.
  4. Mara a fost mult timp subfebrilă. Am îmbrăcat-o lejer, în tricou de bumbac, bluza de mătase sau lana de vară și la copanele goale, cel mult am învelit-o cu o păturică de bumbac dacă mi se parea că îi e rece și nu mai frige.
  5. Au funcționat bine dușurile cu apă călduță, nu rece, dar nici caldă ca de obicei. Înainte de duș avea temperatura 38, după scăzuse deja la 37,4.
  6. Lavaj cu apă de mare. Urlă ca toate visele când îi facem lavajul, dar altfel nu ies mucii ăia care cred că se țin în pioleți.
Tu ce ai făcut de răceala asta? :)) Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here