Te rog, nu-ți mai aduce copilul bolnav în parc sau la grădiniță!!!

Zâna nu este încă la creșă sau grădiniță, dar se bucură de colectivitate în parc. Ieșim afară de 2-3 ori pe zi la “Clubul Bebelușilor”- așa cum l-am numit noi, adică în parc  unde ne întâlnim cu copii cam de aceeași vârstă. Am decis să sărim peste creșă pentru că avem avantajul bunicii care poate să stea cu ea și o vom da direct la grădiniță când va împlini 3 ani. Ei, dar asta nu înseamnă că am scăpat de bolile colectivității.

Nu trece o zi să nu dăm peste un copil bolnav în parc. Oameni buni, nu zic să nu vă scoateți copiii bolnavi afară, dar nu-i mai duceți lângă ceilalți copii în parc. Puteți să vă plimbați pe afară, pe alee, într-un parculeț mai liniștit, dar vă rog, nu vă mai aduceți copilul cu enterocolite, muci și febre să se joace cu copilul meu în parc!! Așa îl protejați și pe al vostru și pe al meu!

Acum două săptămâni am rămas șocată că o mamă din parc în povestea că fiica ei a făcut febră cu o seară înainte, era ora 9 dimineața, deci fetița făcuse febră cu câteva ore înainte să iasă în parc. “Acum parcă nu mai arde”, după cum zicea mama care se întreba ce are fiica-sa. În timp ce în povestea asta, zâna mea se juca cu fetița ei. Am luat-o razna, jur. După 24 de ore, fetița mea a făcut febră cu convulsii, a vomitat și a avut probleme la stomac, două zile a fost praf.

După ce s-a mai liniștit am scos-o afară, într-un parculeț mai retras, ne-am plimbat pe alei singure și nu am interacționat cu copiii. Dacă ne întâlneam cu vreun copil cunoscut atenționam că suntem în “carantină”. De ce? În primul rând pentru a nu îmbolnăvi alți copii, apoi pentru că organismul și așa slabit putea să adune și alți croncobauri.

Ieri când eram în parc vorbeam cu o altă mămică. Îmi povestea panicată cum fiica ei vomită de două zile. Credeam că e acasă, dar nu, era în parc, patrula pe lângă tobogane și leagăne alături de fiica-mea.

Oameni buni, nu e ok! Luați-o altfel: ție ce nu-ți place altuia nu-I face! Nu știu cum să vă explic să întelegeți că nu este ok să vă duceți copiii bolnavi în parc, în colectivitate, la creșă sau la grădiniță!

Am găsit pe Facebook un desen cu momentele în care nu trebuie să-ți duci copilul în colectivitate, sper să fie de ajutor:

 

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

 

 

 

 

 

 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here