Te rog, nu-ți mai aduce copilul bolnav în parc sau la grădiniță/școală!!!

This image has an empty alt attribute; its file name is banner-baby-boom.jpg

Zâna nu este încă la creșă sau grădiniță, dar se bucură de colectivitate în parc. Ieșim afară de 2-3 ori pe zi la “Clubul Bebelușilor”- așa cum l-am numit noi, adică în parc  unde ne întâlnim cu copii cam de aceeași vârstă. Am decis să sărim peste creșă pentru că avem avantajul bunicii care poate să stea cu ea și o vom da direct la grădiniță când va împlini 3 ani. Ei, dar asta nu înseamnă că am scăpat de bolile colectivității.

Nu trece o zi să nu dăm peste un copil bolnav în parc. Oameni buni, nu zic să nu vă scoateți copiii bolnavi afară, dar nu-i mai duceți lângă ceilalți copii în parc. Puteți să vă plimbați pe afară, pe alee, într-un parculeț mai liniștit, dar vă rog, nu vă mai aduceți copilul cu enterocolite, muci și febre să se joace cu copilul meu în parc!! Așa îl protejați și pe al vostru și pe al meu!

Acum două săptămâni am rămas șocată că o mamă din parc în povestea că fiica ei a făcut febră cu o seară înainte, era ora 9 dimineața, deci fetița făcuse febră cu câteva ore înainte să iasă în parc. “Acum parcă nu mai arde”, după cum zicea mama care se întreba ce are fiica-sa. În timp ce în povestea asta, zâna mea se juca cu fetița ei. Am luat-o razna, jur. După 24 de ore, fetița mea a făcut febră cu convulsii, a vomitat și a avut probleme la stomac, două zile a fost praf.

După ce s-a mai liniștit am scos-o afară, într-un parculeț mai retras, ne-am plimbat pe alei singure și nu am interacționat cu copiii. Dacă ne întâlneam cu vreun copil cunoscut atenționam că suntem în “carantină”. De ce? În primul rând pentru a nu îmbolnăvi alți copii, apoi pentru că organismul și așa slabit putea să adune și alți croncobauri.

Ieri când eram în parc vorbeam cu o altă mămică. Îmi povestea panicată cum fiica ei vomită de două zile. Credeam că e acasă, dar nu, era în parc, patrula pe lângă tobogane și leagăne alături de fiica-mea.

Oameni buni, nu e ok! Luați-o altfel: ție ce nu-ți place altuia nu-I face! Nu știu cum să vă explic să întelegeți că nu este ok să vă duceți copiii bolnavi în parc, în colectivitate, la creșă sau la grădiniță!

Am găsit pe Facebook un desen cu momentele în care nu trebuie să-ți duci copilul în colectivitate, sper să fie de ajutor:

Hai în grupul Fashion Moms! JOIN! Ti-a plăcut articolul? Te așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim!

16 COMMENTS

 1. Eu sunt erfect de acord xu aceat articol. Din cauza imbolnavirilor repetate ale copilului am ramas fara loc de munca pentru ca nu am avut cu cine sa il las. Asa ca inchipuiti-vq ce inseamna in bugetul unei familii un minus de 4500 lei…… Doar sa va imaginati cu toții avem probleme dar hai sa avem putin respect si fata de restul.

  • Tanti,la 4500 lei cred ca aveai cum sa gasesti pe cineva sa stea cu copilul…nu sunt alti copii de vina ca ai pierdut tu munca…dar e mai usor asa sa dam vina pe altii…si apropo,imagineaza-ti ca sunt familii de nu ajung impreuna la 4500 lei pe luna (sot si sotie plus copil)…dar atat timp cat ai facut comentariul asta e clar…si sa nu cumva sa uiti sa dai vina pe altii cand iti mai raceste copilul

   • Tanti andra, e foarte acid comentariul matale si detectez o urma de invidie. Fiecare castiga după câtă carte a facut. Eu de exemplu castig si mai mult decat doamna, si tot nu am cu cine lasa copilul. Dacă tu te mulțumești cu orice femeie iti iese in cale sa stea cu copilul tau, afla ca mai sunt si mame responsabile care caută bone cu recomandări, studii si care sa întrunească anumite conditii. Si da, daca copilul meu iese in parc sănătos și ia contact cu al tău, bolnav, dau vina pe tine, mama inconstienta si comodă.

   • Andra vorbesti numai tampenii. Ai habar de situatia in care sunt? Sa iti spun sa iti dai seama. Ficamea dupa o pauza de cateva saptamani, am dus-o in decembrie 2 zile la gradinita. De atunci, copil, mama lui bolnavi 2 sapt. Am urmat eu pneumonie cu 3 seturi de antibiotice (si nu sunt ok). Bunicii (2 buc) pneumonie, am dat si lor ( au vrut sarbatori cu noi). Eu am dat din nou la copil. Acum cand povestesc copil a avut febra si ghici, pneumonie. Toate din cauza ca unii, desi copii tusesc de nu mai pot, îi trimit in colectivitate. Cine crezi ca exagereaza, autorul articolului sau…. Sanatate tuturor.

  • Scuze dar nu cred ca ai ramas fara loc de munca pt ca ai avut copilul bolnav decât dacă lucrau la negru….eu cand am revenit la muncă dupa concediu de creștere copil , la doua zile am intrat in concediu pt îngrijorare copil fata având infecție in gât…apoi la doua saptamani iar am intrat i concediu ca a făcut vărsat de vânt și uite că nimeni nu ma dat afară

 2. Și eu sunt de acord cu acest articol! Astea sunt niște “reguli” de bun simt și nu numai la copii dar și la Adulți! Mi-a strănutat cineva odată in nas fiind răcita și la câteva ore deja aveam simptome! Dar după cum spuneam bunul simt … 🙁

 3. Scuze dar nu cred ca ai ramas fara loc de munca pt ca ai avut copilul bolnav decât dacă lucrau la negru….eu cand am revenit la muncă dupa concediu de creștere copil , la doua zile am intrat in concediu pt îngrijorare copil fata având infecție in gât…apoi la doua saptamani iar am intrat i concediu ca a făcut vărsat de vânt și uite că nimeni nu ma dat afară

 4. Total de acord cu articolul!
  Deși, recunosc, as vrea câteodată sa-mi duc băiețelul la grădi când mai tuseste sau ii curge nasul, ca este un boț de energie, dar ma gândesc ca poate are vreo viroză si il țin acasă din considerentele menționate in articol. Mămicile care nu sunt de acord cu articolul sunt probabil tot acelea care mănâncă semințe si fumează in parc in timp ce copiii lor violenteaza alți copii

 5. Este un articol care ar trebui să pună toți părinții inconștienti pe gânduri!Sunt de acord ca un copil bolnav trebuie sa stea departe de ceilalți copii pt a prevenii îmbolnăvirea acestora.Au fost si sunt foarte multe cazuri in care copii bolnavi sunt adusi in colectiv langa alți copii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here