Trucuri de transfer: cum îmi mut copilul în pat după ce adoarme fără să-l trezesc

Soarta m-a făcut să dezvolt tehnici de transfer care mai de care mai creative. Nu vorbim aici de transferuri de milioane din lumea fotbalului, ci despre mutarea copilului în patuț atunci când adoarme, care e neprețuită.
De principiu, fii-mea trebuie mutată. Adoarme ori în timp ce o alăptez pe canapea în sufragerie, ori în marsupiu, ori în mașină. Deci trebuie mutată în patuț ca să pot să încep să sper măcar la o oră de libertate, apoi se autosesizează și mă transform eu în pătuțul ei. Bun, să manevrezi un bebe adormit e mai greu decât dacă lucrezi cu dinamită, oricând poate exploda și s-a dus naibii tot efortul depus să-l dormit. Iata ce trucuri am:
  • Cand adoarme în sufragerie pe canapea trebuie s-o mut rapid. În principiu orice transfer trebuie făcut în maxim 20 de minute după ce adoarme, adică în somnul profund. Pun o mână sub capul ei (astfel încât cu degetele să susțin cumva și umerii), una sub fund, o preiau pe “pupu”, adică o pun repede pe mine și îmi lipesc buzele de fălcuțele ei ca să mă simtă aproape și o iau în pași de gâscă spre dormitor, nici prea repede, dar nici prea încet. Am suzeta pregătită în caz că explodează bombița și dă să se trezeacă. Suzeta o țin cu dinții, de inel, astfel încât dacă se trezește să fie aproape de gura ei :)). Când o pun în pat îi mai țin un pic mâna sub cap ca să-i fac treptat trecerea de la mâna mea caldă la cearșaful rece.
  • În momentul în care o pun în pat mă trec toate transpirațiile. Dacă se trezește o iau de la capăt cu toate metodele de adormit, ceea ce nu e ok. Dacă văd că dă să se trezească o mut ușor pe o parte, ca să aibă cumva impresia că ea s-a întors. Mai funcționează dacă îi țin mâna pe burtică, dacă îi fac “shhh shhh shhh”.
  • Transferul din mașină implică alte tehnici. În principiu nu am nevoie să o dezbrac pentru că o îmbrac în lână și nu se încinge, eventual îi deschid greamul în cameră. Tot ce implică zgomot fac în mașină sau pe drum, de exemplu o descalț în mașină. Dacă e frig îi pun geaca pe deasupra sau o învelesc cu o pătură. Oricum nu îngheață de la mașină până la intrarea în casă. Din mașină o iau tot cu o mână sub cap și o lipesc repede de pieptul meu și merg legănată ca gâsca până în casă. Dacă nu o trasfer în 20 de minute de când a adormit, adio, mai bine stau în mașină până se trezește.
  • Să faci transfer din marsupiu intra la capitolul “artă și precizie”. Am văzut pe grupuri mămici care se laudă cu transferuri reușite din marsupiu, dar lasă marsupiu sub copil. Ei, bine, nu! Eu las marsupiul pe mine și scot copilul. Totul se întâmplă în pași de dans în ritmul în care a adormit. Cu dreapta o susțin de fund si cu stânga dau jos prima bretea de pe umăr, apoi pun stânga sub fund, mai bag doi pași de dans și cu dreapta dau jos și a doua bretea. Apoi cu dreapta sub fund și stanga sub cap mut copilul la orizontală și îl pun pe pat. Marsupiul rămâne pe mine și îl dau jos dupa ce ies din cameră pe vârfuri, în timp ce îmi țin respirația.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here