VĂ ROG, SPĂLAȚI SCAUNELE DE COPII DIN RESTAURANTE!

Photo by Kyle Nieber on Unsplash

Dragi manageri și angajați ai restaurantelor din București și din țară, românești, turcești sau italienești, vă rog să ștergeți și chiar să spălați scaunele de bebelusi, în care îi hrănim. Nu le mai lăsați pline cu mizerie și resturi de mâncare, gândiți-vă că micuții se pot îmbolnăvi.

 

 

 

 

 

Până acum, de mai bine de un an, de când Tudu a început diversificarea, nu știu dacă am găsit 5 restaurante unde scaunele pentru copii să fie curate. Sunt nu că murdare, unele dintre ele arată de îți întorc mațele pe dos. Și nu pot să înțeleg…mesele pentru adulți sunt curate, farfuriile, tacâmurile strălucesc. Ei, scaunele și măsuțele pentru bebeluși nu sunt curățate. Ultima experiență neplăcută am avut-o acum o săptămână, când am fost la o zi de naștere în familie. Restaurant cu mâncare delicioasă, curat…când a venit scaunul pentru copil nu știam cum să îl dau într-o parte, căci Tudor voia să se urce. Avea mâncare lipită, uscată, straturi, straturi de mizerie. Cred că nu fusese spălat niciodată.

Și acum, mai vine o întrebare…ce părinte a lăsat copilul să mănânce într-un asemenea scaun? Căci, la cum era de murdar, mâncaseră cel puțin 3 copii în el înainte. Eu întotdeauna curăț scaunul de masă cu șervețele umede, la început îi dădeam și cu apă dezinfectantă, dar acum am renunțat. Îl curăț și după ce mănâncă copilul, pentru că așa mi se pare firesc. Dar tot mai trebuie șters cu o lavetă cu detergent, ceea ce, de cele mai multe ori, nu se întâmplă.

Vreau să știu și eu ce e în capul chelnerilor, al managerilor de restaurante. Spuneți-mi voi, vă rog, de ce nu curățați scaunele de copii? Nu v-a dat nimeni nicio amendă pentru ele? Nu vă pasă de copiii clienților, vă gândiți că se pot îmbolnăvi? Durează prea mult? Zău, nu pot să pricep!

Și nu e așa doar în România. Unul dintre scaunele cele mai murdare a fost în Berlin. Am preferat să îi dăm copilului să mănânce în cărucior, căci nici cu mama dezinfectanților nu scoteam mizeria de pe el.

scaun de bebelusi

În experiența mea de mamă într-un singur loc am găsit scaunul impecabil, cum nu mă așteptam. De uimire, i-am făcut poză și le-am trimis fetelor pe grup să vadă. La Fulg de Nea, în Predeal, scaunul era curat, avea un servețel umed ambalat pus pe el și peste măsuța aferentă o folie de plastic. WOW! Am rămas mută de uimire, restaurantul nu e de lux, e genul cu preparate la grătar și vin fiert. Asta arată că se poate!

Dacă v-a plăcut articolul vă așteptăm cu un LIKE PE FACEBOOK și UN FOLLOW PE INSTAGRAM! Mulțumim! Hai în grupul Fashion MomsJOIN

3 COMMENTS

  1. Daaa! La Fulg de nea, in ciuda specificului, curățenia nu e uitată. Noi am preferat sa o ținem in brațe de multe ori pe Di tocmai din cauza scăunelelor de masa super murdare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here